Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Franse spinazie gratin

20 oktober 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Franse spinazie gratin
Ingrediënten voor 4 personen
  • 50 gram roomboter
  • 900 gram verse spinazie, gewassen en gedroogd
  • 25 gram bloem
  • 3 DL melk
  • Versgeraspte nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 40 gram broodkruim
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Verhit de helft van de boter in een ruime pan en doe er de spinazie bij. Roer hem om tot de spinazie slinkt. Strooi er wat zout en peper over en leg de deksel op de pan. Stoof de spinazie 5 minuten en giet dan het vocht af en laat het afkoelen.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  4. Maak een bechamelsaus door eerst de rest van de boter te verhitten in een steelpan, daar de bloem door te roeren en deze een minuut te laten garen op laag vuur. Roer dan geleidelijk de melk erdoor. Breng de bechamelsaus op smaak met peper, zout en noodmuskaat.  Roer als de saus is afgekoeld de eieren en de crème fraîche erdoor.
  5. Meng de saus met de spinazie en schep het geheel in een ovenschaal. Strooi er een dun laagje broodkruim over.
  6. Besprenkel het geheel met olijfolie en bak het voor 20 minuten af.
  7. Verwarm tot slot de grill op de hoogste stand en grill de broodkruim totdat hij lichtjes bruin is geworden.

Ps. wist je dat de spinazie heel goed te vervangen is door snijbiet? Ook heel erg lekker!

Categorie: Bijgerechten, Gertrude kookt & Bregje bakt, Vegetarisch

Vorig bericht: « Oosterse kip met paprika en room
Volgend bericht: Atjar »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X