In Italië staan alle zintuigen op scherp! Kijken, proeven en vooral genieten van de eenvoudige maar o zo smaakvolle gerechten. Zo lunchten wij afgelopen zomer in Piemonte bij Ristorante Da Neta in Montechiaro d’Acqui. Hier was het goed toeven en vertrokken met inspiratie naar Nederland…
Thuis maakte ik zelf pasta en hing de spaghetti te drogen aan een droogrek die ik in Acqui Terme in een klein kookwinkeltje vond.
Een heerlijke secondo voor lunch of avondeten:
Wat heb je nodig?
- Een portie home made pasta – spaghetti
- Verse paddenstoelen zo’n 250 gram in plakjes gesneden
- Twee tenen knoflook, geplet en fijngehakt
- Twee eetlepels fijngesneden platte peterselie
- Olijfolie (en niet die uit de supermarkt!)
- Peper en zout
En hoe maak je dit?
- Zorg voor verse pasta. Ik maakte dit zelf en er gaat echt niets boven verse pasta!
- Snijd de paddenstoelen in dunne plakjes en bak die in goede olijfolie op hoog vuur bruin.
- Draai het vuur lager en voeg fijngehakte knoflook toe en fruit die even mee.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kook ondertussen de verse pasta (bewaar wat van het kookvocht) en voeg de pasta als deze gaar is bij de paddenstoelen. Bak de pasta en paddenstoelen even samen. Voeg eventueel wat kookwater van de pasta toe en maak het geheel af met vers gesneden peterselie.
- Lekker met een straaltje olijfolie of zelfs wat truffelolie!
Buon appetito!
Geef een reactie