Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Zelf gnocchi maken

17 augustus 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Maak je eigen gnocchi

Drie dingen zijn belangrijk voor een goede gnocchi:

  1. Het soort aardappels
  2. Het koken in schil
  3. En het pureren met behulp van een pureeknijper.

Kies je namelijk de verkeerde aardappelsoort. Heb je kans dat de gnocchi uit elkaar valt. Ditzelfde geld voor aardappels die je zonder schil kookt, er is een kans aanwezig dat de aardappel zich gaat volzuigen met water, en dat willen we niet. En als laatste gebruik een pureeknijper om stukjes tegen te gaan.

Geschikte soorten kruimige aardappels: Biltstar, bintje, santé

De zelfinvulbare weekplanner
Ingrediënten voor 4 porties:
  • 1 kg kruimige aardappels (niet schillen)
  • 2 eidooiers
  • 200 gram tipo 00 bloem 
  • Snuf zout
Gnocchi recept
Zo ga je te werk:
  1. Kook de aardappels met schil gaar in ruim 20 minuten water met zout. Giet ze af en laat de aardappels voor 5 minuten droogstomen.
  2. Trek voorzichtig de schil van de aardappels.
  3. Knijp de aardappels, terwijl ze nog warm zijn, met de pureeknijper boven een grote kom fijn.
  4. Meng met een snuf zout, het eigeel, de bloem en de Parmezaanse kaas en kneed het tot een deeg. Proef en breng indien nodig de gnocchi op smaak met zout.
  5. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en het tot een lange dunne sigaren.
  6. Snijd de sigaren in plakjes en bestuif de plakjes met bloem.
  7. Mocht u het leuk vinden, kunt u met behulp van een vork een klein patroontje aanbrengen op het kussentje. Dit mag maar hoeft niet.
  8. Breng een pan met water met zout (zo zout als de zee) aan de kook en kook de gnocchi circa zo’n 2 minuten totdat ze boven komen drijven. Dan betekent dat zijn ze gaar zijn!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt Tags: De Italiaanse keuken

Vorig bericht: « Paprikasoep
Volgend bericht: Gnocchi met tomaat-paprikasaus »

Lees Interacties

Huidproblemen?

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

november

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.