Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Toetje uit de magnetron!

9 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Toetje uit de magnetron!

Soms blijven kookboeken dicht en vergeet ik wat mij eerder motiveerde om het boek aan te schaffen… Gelukkig vond ik dit super makkelijke toetje achterin het boek van Matt Preston; wat een grap om in de magnetron een toetje klaar te maken!

Ingrediënten voor 4 personen

 

  • 100 gram kristalsuiker plus wat extra voor het bestrooien van de schaaltjes
  • 2 eieren
  • 100 gram gesmolten boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • Slagroom, voor erbij
  • 175 gram rood fruit (frambozen, bosbessen, aardbeien…)
  • 50 gram fijne fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Klop de suiker en eieren door elkaar.
  2. Klop de gesmolten boter erdoor.
  3. Klop het bakmeel door het mengsel.
  4. Beboter zes schaaltjes en bestrooi ze licht met suiker. Vul ze voor de helft met beslag. Wikkel de schaaltjes los in magnetronfolie zodat de warme lucht niet kan ontsnappen.
  5. Verhit elk schaaltje 40 seconde in de magnetron op vol vermogen.
  6. Gebruik het eerste schaaltje als testexemplaar en pas de tijd en het vermogen van de magnetron aan het resultaat aan.
  7. Verhit het rode fruit en suiker in een steelpannetje op hoog vuur. Roer ongeveer 40 seconde, tot de compote borrelt en stroperig is.
  8. Stort elk cakeje op een bord, scheper een kwart van het fruit en wat slagroom op.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes

Vorig bericht: « Shorbet Adas
Volgend bericht: Stoofpeertjes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X