Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Tielse kruidkoek

20 december 2021 By Gertrude 1 Reactie

Deze Tielse kruidkoek komt letterlijk uit het dagboek van mijn herinnering. Onze moeder bakte deze koek dikwijls op zaterdagavond, voor op zondagochtend uit de kerk bij de koffie.

Onze moeder bakte vaak op zaterdagavond zoetige heerlijkheden. Zo staan me bijvoorbeeld ook de appelflappen bij, die we in deze blog zelfs zondagskoeken hebben vernoemd.

De Tielse kruidkoek is eenvoudig te bereiden, en door de rozijnen blijft hij lang vers en door de kruiden word de smaak alleen maar krachtiger.

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram sucade
  • 300 gram rozijnen (geweld in lauw water)
  • 2 eetlepels keukenstroop
  • 0,5 L kokende melk
  • 8 tlp. kaneel
  • 2 tlp. kruidnagelgruis
  • 1 tlp. peper
  • 1 tlp. nootmuskaat
  • mespunt zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe ik een grote kom de meel, suiker, stroop en de kruiden.
  3. Voeg al roerend de helft van de hete melk toe.
  4. Voeg de rest van de melk toe.
  5. Voeg als laatste de sucade, rozijnen toe.
  6. Bak de kruidkoek in 1,5 uur gaar.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Tonijnsalade
Volgend bericht: Pizza Prosciutto e mozzarella »

Lees Interacties

Reacties

  1. Dory zegt

    7 januari 2022 om 16:02

    Echt een heerlijke kruidkoek! Hartelijk dank voor het delen!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X