Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Rode kool

27 oktober 2019 By Gertrude Reageer

recept rode kool

Winter is feest! En rodekool is een onmisbare feestganger!

De winterse smaken doordrenkt met specerijen zijn goed te combineren met tal van andere winstere gerechten. Denk maar eens aan gestoofd konijn, stoofpeertjes, knoflook aardappelpuree of gewoon bij een eenvoudige appelmoes?

Ik kreeg dit recept toen ik tijdens mijn koksopleiding werkte in een klein Frans restaurantje. Mijn chef maakte deze rodekool standaard iedere winter als begeleiding bij al het andere winterse lekkers! Ik dus nu ook..

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 rodekool, gesneden in een keukenmachine
  • 1 sjalot, gepeld en gesnipperd
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 kaneelpijp
  • 2 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • Klein handje rijst
  • 25 gram roomboter
  • Flinke scheut witte wijnazijn
  • 1 laurierblad
  • 1 pot appelmoes met stukjes of zelfgemaakte appelmoes
Bereidingswijze
  1. Doe de rodekool met alle ingrediënten in een pan.
  2. Voeg bij de rodekool 1 cm water vanaf de bodem.
  3. Roer alles door elkaar en breng het geheel aan de kook en kook het in 25 minuten gaar.
  4. Roer de appelmoes erdoor heen totdat het een smeuïge structuur heeft gekregen.
  5. Proef de rodekool en breng het eventueel nog wat verder op smaak met kaneel en suiker.

Categorie: Bijgerechten, Gertrude kookt & Bregje bakt, Voor op de feesttafel

Vorig bericht: « Lamstajine met artisjok
Volgend bericht: Heerlijk avondje »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X