Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Review: foodies

29 mei 2018 By Gertrude Reageer

Foodies magazine

Bregje en ik hebben wat nieuws bedacht, namelijk het reviewen van kookboeken en -tijdschriften. Om zo onszelf en natuurlijk jullie lezers te informeren over al het leuks wat er op de markt is.

Om niet alleen af te gaan op de beleving van het boekwerk, iets wat wij samen erg belangrijk vinden koken geven we een tip en een top én testen we meteen een recept uit.

Om maar gelijk van start te gaan heb ik Foodies magazine tevoorschijn gehaald van een jaar geleden (april 20717) ter beoordeling. Als recept maakte ik de Tarte au Citron. Een citroentaartje afkomstig uit het kookboek De Franse Keuken van Tessa Kiros, waar foodies uitgebreid verslag van deed met receptuur.

Heel prettig vond ik alvast zonder dat ik de foodies had opengeslagen was het papiersoort van de omslag. Dit lijkt waterdicht te zijn, het voelt in ieder geval heel fijn en uitnodigend aan.

Top:

Wat ik zelf echt heel leuk vind, is dat er veel aandacht word geschonken aan kookboeken. Tijdschriften zijn natuurlijk het perfecte podium om een boek uit te lichten, en hoe inhoudelijk dat wordt gedaan vormgegeven in foodies vind ik persoonlijk een dikke top! Ik denk dat vele lezer, auteurs én uitgevers blij zijn met deze bijdrage.

Verder staan er in het tijdschrift voornamelijk toegankelijke recepten, met ingrediënten die gewoon overal verkrijgbaar zijn. Geen gekke fratsen met paarse bloemkolen maar gewoon goed eten en daarbij een heel veel recepten!

Tip:

Eigenlijk vind ik het tijdschrift een aanrader, en word ik geïnspireerd en geprikkeld om mijn keukenschort aan te doen. Omdat het tijdschrift zo goed in elkaar zat, bracht ik eens een bezoekje aan de website van Foodies, daar werd ik overigens wel een beetje teleurgesteld. Ik had namelijk een site verwacht, die in dezelfde lijn van het tijdschrift zou zijn. Echter de site vond ik wat karig en summier, ik miste de gezelligheid die wel in het tijdschrift aanwezig is.

Conclusie:

Kook-inspiratieloos of juist een kookgek? Foodies heeft voor iedereen wat wils! Erg leuk en gezellig blad! En niet duur, waar voor je geld!

Prijs: €5,95
Uitgave: Maandelijks

https://volbord.nl/wp-content/uploads/2018/05/IMG_7321.mp4

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Pasta Rosso
Volgend bericht: Tarte au citron »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X