Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Quinoa salade

7 mei 2018 By Gertrude Reageer

Quinoa salade

Wat handig is om te weten als je met quinoa gaat werken, is dat je de quinoa moet wassen alvorens je het graan gaarkookt. Anders is de kans groot dat er een bittere smaak zich ergens schuil gaat houden in je gerecht, en dat wil je natuurlijk niet. Wassen dus, gewoon even in een bolzeef, handen erdoor heen en klaar.

Deze standaard quinoa-salade op zichzelf al heel lekker, maar deze ook zeker geschikt om verder uit te breiden. Dit kan eventueel met gebakken kip, sardientjes, sprot, naanbrood en tzatziki of met gebakken groenten en shoarmavlees zoals ik zelf deed.

Ingrediënten voor de standaard quinoa-salade
  • 150 gram quinoa
  • 300 ml water
  • 1 komkommmer, gewassen en zaadlijsten verwijderd
  • Handje roma tomaatjes
  • Grote hand grofgesneden Blad peterselie
  • 2 stengels lente-ui
  • Klein handje zwarte Olijven
  • Goed stuk feta
  • Sap van 1 citroen
Dressings
  1. Olijfolie – balsamicoazijn, peper & zout
  2. Verdunde mayonaise met een geperst teentje knoflook, peper & zout
Quinoa salade
Zo maak je de salade
  1. Was de quinoa.
  2. Doe de quinoa met wat zout in een pan en breng deze aan de kook op hoog vuur, is de quinoa aan de kook draai je de pit op laag vuur en laat je langzaam de quinoa al het water in zich opnemen, voor zo’n 10-15 minuten.
  3. Doe de deksel op de pan, en laat het geheel zo’n tien minuten nagaren, en opdrogen.
  4. In de tussentijd snijd je de komkommer in kleine blokjes (brunoise) en doe je deze in een grote mengschaal.
  5. Was de tomaatjes, en snijd deze in kleine blokjes
  6. Was de peterselie, en snijd deze grof. Voeg deze toe bij de rest.
  7. Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  8. Snijd de feta in kleine blokjes, en voeg deze samen met de olijven en de afgekoelde quinoa toe.
  9. Meng dit door elkaar.
  10. Dres de salade met wat olijfolie, balsamicoazijn of met de mayonaise aangelengd met wat water en een uitgeperste teen knoflook.
  11. Breng de salade op smaak met peper en zout.
  12. Knijp de citroen erover uit.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Imbolc (lente), Salades Tags: Wereldgerechten

Vorig bericht: « Cake met het gouden randje
Volgend bericht: Vega fritatta met bataat en geitenkaas »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

oktober

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.