Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Nieuwjaars pudding

3 januari 2021 By Gertrude Reageer

Nieuwjaars pudding

Deze nieuwjaars pudding is een variant op de traditionele Engelse Bread & Butter pudding. Het is een geweldige manier om overgebleven brood, muffins, croissants óf natuurlijk oliebollen te hergebruiken. Je kan de pudding naar eigen smaak maken met toevoegingen van een jam, gedroogde krenten en van specerijen.  

Zo maak je in ieder geval een feestelijke en verrukkelijke start van het nieuwe jaar!  

Ingrediënten
  • Oliebollen (leftovers), in vieren gesneden.
  • 25 gram roomboter, in kleine blokjes gesneden.
  • 100 gram gedroogde abrikozen (geweld in thee of lauw water)
  • Olie om in te vetten
  • 4 DL room
  • 4 eieren
  • Flinke scheut vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Beboter het bakblik met olie. Kreukel een bakpapiertje in elkaar en bekleed een springvorm met het bakpapier.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm in met de oliebollen. Doe het op zo’n manier dat de gehele bodem is bedekt.
  4. Verdeel de boter en de abrikozen over de oliebollen.
  5. Doe de room in een schaal en doe hier de eieren bij. Roer dit goed door elkaar tot een egale massa.
  6. Giet het eiermengsel over de oliebollen.
  7. Zet de springvorm in de oven en bak de pudding in 1.5 uur gaar.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Toetjes, Zoetigheden

Vorig bericht: « Farfalle met pancetta
Volgend bericht: Vanille-extract »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X