Dit kaasfondue recept is afkomstig van onze oma. Heel grappig is dat onze moeder exact dit recept ook gebruikte voor een kaasfondue. Zelf gooi ik er (als er witte wijn open is of gaat) nog een plons witte wijn bij na dat ik de bloem heb laten zweten. Verder doe ik er al mijn bewaarde stukjes kaas bij zoals feta en schimmelkaas. Dat maakt het lekker pittig!
Eetse! Bregje
Ingrediënten
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 4,4 DL melk
- 7 DL bouillon (runder)
- 1 ui
- 250 gram geraspte kaas
- 1 pakje Boursin/roomkaas
- Turks brood/ of stokbrood
Bereiding
- Fruit de gesnipperde ui in de gesmolten boter.
- Voeg droog de bloem toe en maak met de melk en de bouillon een gladde gebonden saus.
- Roer er nu de geraspte kaas doorheen.
- Maak de fondue met peper en zout op smaak
- Giet de massa in de fonduepan en laat even pruttelen.
Ziet er goed uit
Leuk zussies!!