



Ken je Kari’s crackers? De meest lekkerste (en duurste) crackers! Ze zijn verkrijgbaar ze bij de Ekoplaza. Er zitten vijf crackers in een zakje met de prijs van €4,49. Omdat ze zo lekker en gezond waren, kocht ik ze regelmatig maar dacht altijd.. Deze crackers kan ik ook zelf maken, zo moeilijk lijkt me het niet. Tot dat ik dit recept in handen kreeg, iets schaafde en uitprobeerde; Geen Kari’s .. maar Gerries! Het gezonde tussendoortje!
Het grote voordeel van dit recept. Je gaat één keer daar de biologische supermarkt om de ingrediënten te kopen, dat kost je 4 keer Kari’s crackers. Eenmaal in huis kan je voorlopig zelf crackers bakken. Bewaar ze dan wel in een afgesloten doos.
Ingrediënten voor een plaat van 12 crackers
50 gram gemengde noten
50 gram pompoenpitten
30 gram zonnebloempitten
50 gram boekweit
50 gram boekweitmeel
130 ml water
Scheutje olijfolie van goede kwaliteit
5 gram zeezout of Keltisch zout
Variaties:
1,5 eetlepel Italiaanse kruiden (rozemarijn, thijm, basilcum, oregano, salie)
1,5 eetlepel zeewier
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten (behalve de zonnebloempitten, meel, water en zout ) in een keukenmachine en blender ze fijn. Doe het in een schaal en voeg de rest van de ingrediënten toe. Doe dit op een bakplaat met een siliconenbakmat of bakpapier. Doe er bakpapier over en rol met een kleine deegroller tot een egale massa die over de hele bakplaat verspreid is.
Verwijder het bakpapier en kerf met een mesje 12 stukken in het beslag.
Bak de crackers af 50 minuten op 140˚, zijn de daarna nog niet helemaal knapperig laat je ze in de oven verder drogen.
Handig bij dit recept
