Je kan een beetje gekonfijte sinaasappelschil toevoegen bij gevulde speculaas, je kan het in je thee doen, maar eigenlijk is het bedoeld als garnituur voor bij een dessert. Het bittertje wat je proeft bij is zo speciaal van smaak, dat je maar een minimale hoeveelheid schil nodig hebt voor een groot uitroepteken! Twee a drie schilletjes is echt voldoende.
En nog een fijne bijkomstigheid; met het maken van sinaasappel konfijt geef je je hele huis is een heerlijke kerstgeur!
Ingrediënten
- 4 sinaasappels (liefst biologische)
- 200 gram witte basterd suiker
- 200 ml water
- 1 zakje vanille suiker
- scheutje Grand Marnier (optioneel)
Bereidingswijze
- Was de schil van de sinaasappels goed schoon!
- Snijd de sinaasappels met een scherp mes in, en snijd zorgvuldig de schil van de vrucht.
- Snijd de schil in fijne dunne reepjes.
- Doe wat water in een pannetje, en blancheer voor 2 minuten de schillen.
- Gooi het water weg, en blancheer nogmaals de schillen voor 2 minuten.
- Giet de schillen af en gooi het water weg.
- Doe de suiker, de 200ml water, vanillesuiker en de Grand Marnier in een pan. Voeg de schillen toe en zet de kookwekker op 30 minuten.
- Als de kookwekker is gegaan zet je het vuur af, en laat je het een nachtje afkoelen in de pan.
- De volgende ochtend proef je eerst eens, daarna zoek je een gezellige pot op waar je de sinaasappel konfijt in bewaard.
Geef een reactie