Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Gekonfijte onrijpe vijgen met vijgenblad en kardemom

1 oktober 2025 By Gertrude Reageer

Ingrediënten

  • Backing soda
  • 500 g onrijpe vijgen (nog stevig en groen)
  • 800 g kristalsuiker
  • 1 liter water
  • 4–5 verse vijgenbladeren
  • 6–8 groene kardemompeulen, licht gekneusd

Bereidingswijze

  • Was de onrijpe vijgen.
  • Ontdoe de vijgen van het bovenkapje.
  • Doe voldoende backing soda in een pan en laat de vijgen hier 24 uur in wellen. Door de backing soda verliezen de vijgen hun plakkerigheid.
  • Breng in een ruime pan het water met de suiker aan de kook.
  • Roer tot de suiker volledig is opgelost en voeg de vijgenbladeren en de gekneusde kardemompeulen toe.
  • Voeg de vijgen toe aan de siroop.
  • Zet het vuur laag en laat de vijgen circa 3 uur zachtjes garen, zonder dat de siroop hard borrelt.
  • Roer af en toe voorzichtig zodat de vijgen heel blijven.

Serveren

  • Serveer de gekonfijte vijgen als zoete lekkernij bij kaas, yoghurt of ijs.
  • Ook heerlijk als bijzondere garnering bij een taart of een feestelijk dessert.

Ik kookte de vijgen voor circa 1,5 uur, en deed ze daarna in de Ecostoof.

Categorie: De tuin op tafel, Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Voor bij de borrel Tags: De tuin op tafel, Koken met de Ecostoof

Vorig bericht: « Alles over lavameel

Lees Interacties

Volg wekelijks de transformatie Van Volktuin naar Voedselbos. 

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

november

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.