
Ingrediënten
- Backing soda
- 500 g onrijpe vijgen (nog stevig en groen)
- 800 g kristalsuiker
- 1 liter water
- 4–5 verse vijgenbladeren
- 6–8 groene kardemompeulen, licht gekneusd
Bereidingswijze
- Was de onrijpe vijgen.
- Ontdoe de vijgen van het bovenkapje.
- Doe voldoende backing soda in een pan en laat de vijgen hier 24 uur in wellen. Door de backing soda verliezen de vijgen hun plakkerigheid.
- Breng in een ruime pan het water met de suiker aan de kook.
- Roer tot de suiker volledig is opgelost en voeg de vijgenbladeren en de gekneusde kardemompeulen toe.
- Voeg de vijgen toe aan de siroop.
- Zet het vuur laag en laat de vijgen circa 3 uur zachtjes garen, zonder dat de siroop hard borrelt.
- Roer af en toe voorzichtig zodat de vijgen heel blijven.
Serveren
- Serveer de gekonfijte vijgen als zoete lekkernij bij kaas, yoghurt of ijs.
- Ook heerlijk als bijzondere garnering bij een taart of een feestelijk dessert.
Ik kookte de vijgen voor circa 1,5 uur, en deed ze daarna in de Ecostoof.



Geef een reactie