Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Geit in de stoofpot vinden

5 januari 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Een nieuw jaar begint voor Mr Igel bordenvol inspiratie en nieuwe ideeën! Het is soms zo erg dat Mr Igel niet kan slapen, omdat er nog zoveel te ontdekken en leren valt… Vandaag begint goed; de slager brengt op zijn fiets een pakket vlees bij Mr Igel. Nieuwsgierig snuffelt hij eraan en trekt het voorzichtig open. Mr Igel heeft zich voorgenomen zich niet meer te willen schamen voor zijn soms kannibalistische driften dus de radartjes in zijn hoofd beginnen te draaien om alle gedachten en ideeën binnen te hengelen. “Yep” roept Mr Igel en hij snelt naar zijn boekenkast, pluist zijn kookboeken uit en trekt zich terug in zijn keukentje. Daar gebeurt het wonder om van losse ingrediënten een samenhangend en smakelijk geheel in zijn pannen te toveren!

Bereidinswijze
  1. Vermeng de kruiden komijn, korianderpoeder, gember, paprikapoeder, kurkuma en chilipoeder met elkaar in een schaaltje. Meng het kruidenmengsel met het vlees totdat alles goed verdeeld is.
  2. Verhit in een pan met dikke bodem (of tajine) enkele lepels olijfolie. Fruit de ui enkele minuten totdat hij glazig is.
  3. Voeg dan de knoflook en het geitenvlees toe, en bak dit totdat het vlees bruin is.
  4. Voeg dan de tomaten, kaneelstokje, abrikozen, aardappels en wortels toe plus wat water tot het vlees helemaal onder staat.
  5. Laat het vlees on 1.5 uur op zacht vuur langzaam gaar sudderen.
  6. Spiek af en toe in de pan dan het niet droog kookt. Voeg zo nodig extra water toe.
  7. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
  8. Garneer de stoofpot met verse koriander of peterselie. Serveer de stoof met couscous en een lekkere salade!

PS. Geitenvlees in dit gerecht leek qua smaak veel op lamsvlees…

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten

Vorig bericht: « Vogelbrood
Volgend bericht: Rode kool salade »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.