Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Gefrituurde sardientjes

17 januari 2019 By Gertrude Reageer

gefrituurde sardientjes

Ik had al eerder bij onze visboer gezien dat mensen er vandoor gingen met een tasje sardines, niet te weten dat deze in Bergen op Zoom alleen op woensdag verkrijgbaar waren. Gisteren was dus een toevalstreffer dat ik ook met een zakje vis de deur uit liep, en wellicht veel vaker op woensdag want gefrituurde sardientjes zijn zalig!

Bij de gefrituurde sardientjes maakte ik een salade met linzen en een paprika-mayo (recept hieronder) en serveerde dit met een venkelsoep! Woensdag is ineens de dag van de gefrituurde vis geworden. Ik moet alleen nog iets bedenken tegen die vis walm..

Trouwens sardientjes zijn spotgoedkoop. Ik betaalde voor 400 gram zo’n €3,44. Volgens mij kan verse vis nooit slecht zijn voor een kat….

Ingrediënten
  • 100 gram sardines per persoon
  • 100 gram bloem
  • 1 DL water
  • 1 ei
  • 0,5 DL zonnebloemolie
  • Pan met dikke bodem
Bereidingswijze
  1. Maak van de bloem met het water en het ei een stevig
    papje zonder klontjes.
  2. Verwarm de olie in de pan tot 180 graden. Met
    een stukje witbrood kan je testen of dit op temperatuur is, het moet frituren
    en bruin worden als een frietje.
  3. Haal de sardines door het papje, laat het wat
    uitlekken en frituur de visjes in een batch van maximaal tien.
  4. De visjes zijn goed als de huid bruin is
    gekleurd.
  5. Haal de visjes met een schuimspaan uit de pan en
    laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  6. Laat de olie weer op temperatuur komen, test dit
    weer met een stukje brood en herhaal het proces.
  7. Eet de visjes met kop en staart!
Paprikamayonaise
  • 2 rode paprika’s
  • Olijfolie, om in te vetten
  • Zeezout
  • Paprikapoeder
  • Tabasco
  • 2 DL mayonaise
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 240 graden.
  2. Smeer de paprika’s in met een dun laagje olijfolie,
    en besprenkel ze met wat zeezout.
  3. Bak de paprika’s in de oven totdat de huid zwart
    wordt, dit duurt ongeveer zo’n 20 minuutjes.
  4. Haal de paprika’s uit de oven, en laat de paprika’s
    afkoelen.
  5. Verwijder het schilletje, de zaadlijsten en de
    steel.
  6. Doe de paprika’s in een keukenmachine, en maal
    ze tot moes.
  7. Doe de mayo in een schaal met daarbij de paprikamoes.
  8. Op smaak brengen met peper, zout, tabasco en
    paprikapoeder.

Categorie: Beltane (zomer), Bijgerechten, Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades

Vorig bericht: « Mosselen met saffraan
Volgend bericht: Het mysterie van de bruine balletjes »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.