Dadelpasta
Onlangs was ik bij een kaaswinkel en daar spotte ik kleine potjes gevuld met een kaasdip. Dit bracht me op het idee om de dadels die ik nog had liggen te verwerken als pasta voor bij een kaasplankje. Deze dadelpasta in qua smaak in balans met deze kazen:
Hollands belegen, oude kaas, harde geitenkazen, abdijkaas, roomkaas, Gruyère, Blue Stilton.
Ingrediënten voor een ½ potje
- 15 dadels (neem NaZ dadels, deze zijn absoluut de lekkerste; zie foto)
- 1 eetl Mazzetti Aceto Balsamico (te koop bij de AH)
- 1 eetl Condimento Aceto Balsamico ( te koop bij een delicatesse winkel)
- 1 eetl Granaatappel siroop ( te koop bij een Turkse supermarkt)
- 1 cm gember, geschild
- Peper
Zo maak je de dadelpasta
- Ontpit de dadels en doe ze in de keukenmachine.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en blender alles tot een pasta.
- Breng op smaak met drie draaitjes peper uit de pepermolen.
Geef een reactie