Dit voorgerecht serveerde tijdens een etentje met vrienden. Het ziet er best spectaculair uit zonder dat het eigenlijk echt een moeilijk gerecht is. Ik serveerde deze gevulde bloem met een salade en een dressing van frambozen.
Ingrediënten voor een voorgerecht voor 5 personen
- 5 courgettebloemen, uit eigen tuin of op een boerenmarkt
- 125 cl melk
- 125 gram gerookte kip, ontveld en in stukjes gesneden
- 1,5 blaadje gelatine
- 125 cl slagroom
- Peper en zout
Zo maak je dit deze gevulde bloemen
- Doe de melk in een pan met dikke bodem, en voeg daar het gevogelte bij en breng dit aan de kook.
- Laat de gelatine wellen in koud water.
- Klop de slagroom in de tussentijd lobbig.
- Voeg de (uitgeknepen)gelatine toe bij de melk, en verhit dit totdat de gelatine geheel is opgelost.
- Staaf met een staafmixer de melk en de kip glad, en laat dit afkoelen totdat hij gaat hangen.
- Voeg de opgeklopte slagroom toe bij de melk-compositie en laat dit volledig afkoelen in de koelkast.
- Zodra je het voorgerecht gaat opdienen, check dan nogmaals of alle beestjes uit de courgettebloemen zijn verwijderd.
- Vul een spuitzak met de mousse, en spuit deze in de bloem.
Geef een reactie