Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Chocolade cake voor het weekend

10 juni 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Chocolade cake

[B] Mmmm deze cake is supersnel te maken! Geen gedoe met het smelten van chocolade en er gaan ook geen eieren in. Het recept heb ik van de site van Levine gehaald…

[G] Als ik dus Bregje en Levine  moet geloven, gaat het om een taart waar je je vingers niet aan kan branden. Geen toeters en bellen nodig om hem te bereiden alleen een mengkom, litermaat, weegschaal en een garde. Kijk dat is een ideale cake voor mij. Kan in ieder geval geen gevalletje omelet toetreden…

Ingrediënten
  • 200 gram patentbloem
  • 200 gram suiker
  • 23 gram cacao
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel espressopoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 15 ml (cider)azijn
  • 70 gram zonnebloemolie
  • 240 gram (volle) melk (of water of koffie)
  • ronde of vierkante vorm van ± 24 cm, ingevet en bodem bekleed met bakpapier (geen springvorm)
  • poedersuiker (of chocoladeglazuur)
Zo maak je hem
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng in een kom de droge ingrediënten (bloem, suiker, cacao, zout, espressopoeder en Baking soda) door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de natte ingrediënten (vanille extract, azijn, zonnebloemolie en melk) door elkaar.
  4. Meng de droge en de natte ingrediënten met een garde door elkaar.
  5. Giet het beslag in de vorm.
  6. Bak de cake in 30 – 35 minuten in het midden van de oven gaar.
  7. Laat de cake in de vorm afkoelen.
  8. Bestrijk eventueel met chocoladeglazuur en laat het glazuur hard worden. Of bestrooi de cake voor het opdienen met poedersuiker.

chocotaart

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Zondagse omelet van pa
Volgend bericht: Mangiare! – Het gezelligste radioprogramma »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X