Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Basisrecept hummus

12 maart 2020 By Gertrude Reageer

Hummus ottolenghi
Ingrediënten voor 6 personen

Voorbereiding: 20 minuten maaktijd plus 8 uur wellen

  • 250 gram gedroogde kikkererwten
  • 1 theelepel baking soda (of 1 zakje van 5 gram)
  • 270 gram tahinpasta
  • 4 eetlepels citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • 1 DL water zout
Bereidingswijze
  1. Was de kikkererwten een dag tevoren goed en doe ze in een grote kom. Overgiet ze met minstens tweemaal het volume aan water en laat ze een nacht wellen.
  2. Giet de volgende dag de kikkererwten af. Zet een middelgrote pan op hoog vuur en doe de uitgelekte erwten erin met de backing-soda. Bak ze al roerend circa 3 minuten.
  3. Voeg 1.5 L vers water toe en breng het aan de kook. Schep steeds het schuim en eventuele bovendrijvende vliesjes van het oppervlak af en laat de kikkererwten gaarkoken. Dat kan tussen de 20-40 minuten duren. De kikkererwten zijn gaar als ze mooi en zacht zijn, ze breken gemakkelijk tussen duim en wijsvinger zonder dat het puree is geworden.
  4. Giet de kikkererwten af. Je hebt nu zo’n 600 gram kikkererwten.
  5. Doe de kikkererwten in de kom van de keukenmachine.
  6. Maal ze tot een stevige puree en voeg terwijl de machine draait de overige ingrediënten erbij. Maal de hummus voor circa 5 minuten tot een gladde massa.
  7. Eetsmakelijk!

ps. Hummus kun je maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Sauzen, dressings & marinades, Voor bij de borrel

Vorig bericht: « Échte Italiaanse tiramisu
Volgend bericht: Moeders groentesoep »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.