Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

As-per-ge-soep

1 mei 2018 By Gertrude Reageer

Aspergesoep

Aspergesoep: Zowel voor op een feestje, als van dat van zichzelf. Snap je? Dus, dat de soep qua élégance prima geserveerd kan worden tijdens een dinertje, maar ook dat de soep qua smaak een feestje is.

Zelf blijf ik traditioneel bereidde asperges het allerlekkerste vinden. Maar moet toegeven dat deze soep zeker de tweede plaats verdiend.

Zelf maak ik alleen soep van de asperges die in de 35% korting fase terecht zijn gekomen, of er wat minder uitziende. Anders vind ik het gewoon zonde. Maar goed, zo denk ik.

De soep is eenvoudig te bereiden. Als bindmiddel maak je eerst even een roux, waarna je het met een zelfgemaakte aspergebouillon tot een soepje brouwt.

Aspergesoep

Ingrediënten voor 1 liter soep
  • 500 gram geschilde asperges
  • 72 gram roux
  • 8,5 liter water
  • ½ tablet kippenbouillon
  • 1 DL slagroom
  • Peper & zout
Zo brouw je jouw soepje?
  1. Schil je asperges, en snijd deze in stukken van 2 – 3 cm.
  2. Doe het water in een pan, en voeg de stukken asperge, en het bouillontablet hieraan toe.
  3. Laat dit voor 30 minuten zachtjes koken.
  4. Maak in de tussentijd je roux, en laat deze afkoelen.
  5. Haal met een schuimspaan de stukken asperge uit de bouillon en doe deze tijdelijk in bak.
  6. Haal de pan bouillon van het vuur en voeg de helft geleidelijk door de roux.
  7. Roer de roux glad.
  8. Voeg de rest van de bouillon toe en breng de soep onder voortdurend roeren aan de kook.
  9. Laat de soep zo’n 30 minuten op laag vuur doorkoken.
  10. Breng de soep op smaak met peper en zout.
  11. Voeg de room toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
  12. Voeg de stukjes asperges in de soep.
  13. Laat de soep zonder deksel afkoelen naar kamertemperatuur.
  14. Verwarm de soep op voor je hem serveert

Lekker hé? Gertrude

Categorie: De tuin op tafel, Gertrude kookt & Bregje bakt, Imbolc (lente), Soepen Tags: De tuin op tafel

Vorig bericht: « Blanke roux
Volgend bericht: Cake met het gouden randje »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

oktober

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.