Bijna dagelijks zie ik de baksels van Laura’s Bakery voorbij komen. In de meeste gevallen slik ik dit voor zoete koek maar vandaag was het anders! De titel ‘appel havermout’ koeken zette me in beweging om het recept daadwerkelijk uit te proberen! Ode aan de herfst!
Recept voor 6 grote koeken is afkomstig van Laura’s Bakery.
Ingrediënten
- 30 gram boter
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 ei
- 125 gram bloem
- 65 gram havermout
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl koek- en speculaaskruiden
- snufje zout
- 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden.
- 1 el kaneelsuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Vermeng de boter met de kristalsuiker en basterdsuiker tot één geheel. Voeg dan het ei toe en mix het tot een egaal mengsel.
- Voeg daarna de bloem, bakpoeder, havermout, speculaaskruiden en de snuf zout toe. Mix dit tot een samenhangend deeg.
- Voeg de appel in een kom en vermeng dit met de kaneelsuiker. Voeg de appels bij het koekdeeg en vermeng het totdat ze goed verdeeld zijn.
- Maak zes ballen van het deeg – maak hiervoor je handen even nat – en leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier.
- Druk de ballen zachtjes plat.
- Bak de appel – kaneel havermout koeken in 20 minuten mooi goudbruin.
Bewaar de koeken voor zo’n 3-5 dagen in een afsloten trommel!
Geef een reactie