Misschien is het wel goed dat ik geen echte oven heb, en het moet doen met een combimagnetron. (Die overigens wel voorzien is van een ovenfunctie, maar het nalaat om gewoon oven te zijn. Op de foto zie je het resultaat van mijn baksel, die ik probeerde te maken net zoals Bregje’s simpele cake .
Dit bericht bekijken op Instagram
Bregje komt morgen langs, en ik dacht haar eens te verwennen met een zelf gebakken cake… 🙁
Maargoed, afgelopen week was ik jarig en kon ik natuurlijk niet op mijn verjaardagsfeestje met een Hema-taart aankomen. Nee, ik zou zelf bakken! (egO) Trouwens, ik wilde sfeer op mijn feestje, en sfeer gaat toch echt ook een beetje door de mond. Dat bewijs levert mijn partner elke dag. Sfeer is het allerbelangrijkste. Sfeer creëert herinneringen én roept herinneringen op. En dit kan je creëren door onder ander muziek, aankleding, schoonheid, warmte én lekker eten!
Zelf bakken dus. Bregje’s Cakerecept was uitgesloten, en ik had geen zin om net zoals bij Heel Holland Bakt uren in de keuken te moeten staan. Het moest snel, lekker en bovenal simpel zijn.
En het was gelukt. Het was een gezellige sfeer waarop ik hoopte. Ik zag dat mijn nieuwe vriendinnen zich fijn voelde, zich nét nog wat lekkerder innestelden op de bank. De tijd vloog ineens. En deze taart heeft een bijdrage geleverd.
Oh ja. Ik had ook nog een pannetje met kersen op tafel gezet, naast het bakje met pepernoten, zodat je dit zelf kon opscheppen.
Tip: Serveer dit met een grote pot Engelse thee!
Ingrediënten
- 1 Pak Bastogne koeken
- 150 gram boter
- 250 ml slagroom
- 100 gram suiker
- 200 gram MonChou
- 1 grote pot kersen
- 2 tl maïzena
Zo maak je de taart
- Verwarm de boter in een klein steelpannetje, en laat het zonder te kleuren zachtjes smelten. Niet in de magnetron doen, want dan ontploft de boter… 😉
- Maal de Bastogne koek in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine leg je de koeken tussen een theedoek en maal je ze met een deegroller zo fijn mogelijk. Trouwens met een vijzel gaat het ook redelijk.
- Doe de verkruimelde koek in een mengschaal, en giet de gesmolten boter erbij. Meng dit door elkaar met een lepel. Je kan er dus voor kiezen om de bodem even af te bakken. Ik heb dit gedaan voor 10 minuutjes op 180 graden. Dan heb je net even een kraakje in de bodem. Dit mag maar hoeft dus niet. Zet hem dan in de koelkast om zo op te stijven.
- Klop het slagroom lobbig. (Yoghurtdikte) Dus niet stijf.
- Vermeng in een andere schaal de MonChou met de suiker.
- Spatel voorzichtig de slagroom door de MonChou.
- Schep het MonChou-mengsel op de afgekoelde bodem.
- Laat de taart voor ten minste 4 uurtjes opstijven in de koelkast.
- Verwarm in een pannetje de kersen tot net onder het kookpunt.
- Vermeng in een glas, de maizena met een scheutje water. Roeren totdat ze maizena is opgelost.
- Voeg de maizena al roerend bij de kersen, en breng het langzaam aan de kook totdat alles is gebonden. Zijn de kersen nog niet voldoende gebonden voeg je nog wat extra maizena toe.
- Snijd eerst de taart aan, voordat je de kersen erover verdeeld.
- Mmmmm…
Geef een reactie