Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Opgezwollen pita buikjes

19 mei 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Zelf pita maken 

Een pitabroodje is een plat broodje met een zachte kost, en is een van de oudste soorten brood omdat je geen pan nodig hebt om hem te bakken.  Daarnaast is het ook een handig broodje, je kan ze namelijk insnijden zodat er een soort zakje ontstaat, en hem vullen met van alles en nog wat. En dat biedt natuurlijk eindeloze mogelijkheden! Zoals het broodje wat ik maakte gevuld met rodekool en shoarma! Heerlijk!

Het originele recept van deze pita broodjes zijn afkomstig van de Engelse Hugh Fearnley-Whittingstall. Ik heb zelf het originele recept enigszins aangepast en het water vervangen door yoghurt met een theelepel bakpoeder.

Plat naar bol
Ingrediënten voor de pita buikjes
  • 500 gram bloem + wat extra voor het vormen van de pita’s
  • 1,5 – 2 theelepels zout
  • 1 theelepel droge gist
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 325 ml yoghurt
Ingrediënten voor de vulling
  • 300 gram rode kool, ragfijn gesneden
  • 500 gram shoarmavlees
  • 2 wortels, geschild en geraspt
  • ½ blikje ananas, klein gesneden
  • 100 ml mayonaise
  • 200 ml yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • Peper en zout
Zelf pita broodjes bakken
Zo maak je de pita’s
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden met de magische ovensteen.
  2. Vet een grote mengschaal in met wat olie.
  3. Vermeng alle ingrediënten. Zelf gebruikte ik een keukenmachine, maar het kan ook met de hand. Maak dan je handen nat, want het deeg is vrij plakkerig.
  4. Doe het deeg over in de ingevette mengschaal en dek het af met een schone theedoek. Laat dit voor zeker een uur rijzen op een tochtvrije warme plaats.
  5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
  6. Prik met je vingers in het deeg zodat het deeg weer inzakt. Verdeel het deeg in 10-12 bolletjes. Rol de bolletjes uit tot pita’s met een dikte van 5 millimeter. Leg de pita’s op de bakplaat en laat 15 minuten rijzen.
  7. Bak de pita’s gaar in 8-10 minuten.
  8. Vouw de pita’s in een theedoek en laat ze zo afkoelen. Door de stoom worden de broodjes zacht.

Bregje maakte zelf #pita broodjes! Super lekker en moeilijk! Het recept staat nu op de website ?

Een bericht gedeeld door Gertrude Kookt & Bregje Bakt (@gertrudekookt) op 20 Mei 2018 om 2:44 (PDT)

Categorie: Brood, Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Yummy scrummy carrot cake
Volgend bericht: Recept voor alioli »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

september, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X