Mr Igel slijpt zijn potlood om zijn recept van de kruimelkoekjes in zijn kookschrift op te schrijven maar dan ontdekt hij dat zijn hij nog maar twee lege pagina’s heeft om dit te doen. “Vol”? stamelt Mr Igel “Is de tijd dan zo snel gegaan dat mijn eerste boekje nu al vol is”? Mr Igel is er even stil van. Zijn kleine keukentje was het toneel voor een berg koekjes, pizza’s, cakes, gruwelijk lekkere dingen maar ook vreselijke misbaksels. “Ha” gniffelt Mr Igel. Even kauwt Mr Igel op het uiteinde van zijn potlood, krabbelt snel wat neer en scheurt de aller-allerlaatste bladzijde uit zijn boekje. Een klein poosje later klinkt er getik van een hamer maar daarna is het stil… Maar als je goed, heel goed luistert, hoor je de kruimels uit de knapzak van Mr Igel op de grond vallen…
Mr Igel gaat op reis, en heeft heeft hiervoor kruimelkoeken gebakken en in zijn knapzak gedaan om zo de weg weer terug te vinden.
Voorlopig is dit dus het laatste verhaaltje. Natuurlijk zal hij zal na zijn vakantie terug komen om al zijn verhalen te vertellen. En hopelijk ook met veel nieuwe recepten!
Ingrediënten voor 20 koeken
- 85 gram havermoutpap
- 85 gram gedroogde kokos
- 100 gram bloem
- 100 gram basterdsuiker
- 100 gram gesmolten boter
- 1 theelepel Golden Syrup (te koop bij een natuurwinkel, of bij de Jumbo)
- 1 theelepel baking soda
Zo maak je de koeken
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe de havermoutpap, bloem en suiker in een kom.
- Smelt in een kleine pan de boter en roer de Golden Syrup erdoorheen.
- Vermeng de baking soda met 2 eetlepels water, en roer dan het botermengsel en baking soda door het havermoutpap mengsel.
- Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de boter en het gouden siroopmengsel erin. Roer voorzichtig zodat de droge ingrediënten worden opgenomen.
- Breng met behulp van een dessertlepel het mengel over naar de bakplaat. Houd daarbij voldoende afstand.
- Bak de kruimel koeken in batches gedurende 8 – 10 minuten goudbruin.
- Laat de koeken op een rooster afkoelen.
Geef een reactie