Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Kerstboom kransjes

21 december 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Kerstboom kransjes Mr Igel
Fluitend is Mr Igel onderweg naar huis met zijn kerstboom die hij zal versieren met kerstkransjes met mooie rode lintjes. Welk lied zou hij fluiten?
Ingrediënten voor ongeveer 30 stuks
  • 300 gram bloem
  • 200 gram zachte roomboter
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 1 eetlepel melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Geraspte schil van een halve citroen
  • Snuf zout
Voor de garnering
  • 1 losgeklopt ei
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 75 gram kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Doe de boter, basterdsuiker, melk en zout in een kom. Rasp de schil van de citroen erboven en meng het door elkaar.
  3. Voeg door een zeef de bloem en bakpoeder toe en kneed het erdoor.
  4. Laat het deeg in folie voor 1 uur rusten op een koele plaats.
  5. Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad uit tot een dikte van 3 mm.
  6. Steek er rondjes uit en maak er met een appelboor een gat in het midden.
  7. Kwast de koekjes in met een losgeklopt ei, en doop ze door het amandelschaafsel en vervolgens in de kristalsuiker. (Niet andersom anders blijft het niet plakken)
  8. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15-20 minuten gaar en goudbruin.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Spaghetti con le zucchine
Volgend bericht: Foe joeng hay met gembersaus »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X