Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Gnocchi met tomaten en balsamico

3 maart 2020 By Gertrude Reageer

Geen zin om urenlang in de keuken te staan? Dit gnocchi gerecht tover je in een mum van tijd op tafel! Lekker, gezond en zónder vlees!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • 500 gram Roma tomaatjes
  • 15 gram verse basilicum
  • 3 tl balsamico azijn *
  • 500 gram gnocchi
  • 4 el ricotta
  • Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • Verse zwarte peper

*Zelf gebruik ik balsamico van het merk: Mazzetti Aceto balsamico di Modena

Bereidingswijze
  1. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en laat de knoflook een paar minuten garen zonder dat te kleuren.
  2. Draai het vuur hoger en voeg de tomaten en de helft van de basilicum toe. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en bak de tomaatjes een paar minuutjes.
  3. Blus het geheel af met balsamico.
  4. Kook in de tussentijd de gnocchi in ruim gezouten water. De gnocchi is gaar wanneer ze gaan drijven.
  5. Schep ze met een schuimspaan uit het water en voeg ze toe bij de tomaatjes.
  6. Roer alles goed.
  7. Verdeel de gnocchi over de borden.
  8. Garneer dit af met de basilicum en de ricotta.
  9. Serveren met een schaaltje versgeraspte Parmezaan.

Kan je niet genoeg krijgen van gnocchi? Daag jezelf uit, en maak zelf gnocchi!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten Tags: De Italiaanse keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Indonesische nasi goreng
Volgend bericht: Aubergine salade »

Lees Interacties

Huidproblemen?

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

november

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.