Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Funny bunnies

11 januari 2019 By Uit Bregje's keuken Reageer

Funny bunnies Mr Igel

Je zou het talent kunnen noemen of gewoonweg eigenwijs zijn? Een bestaand recept een hele andere draai geven… Maar Mr Igel kan vandaag niet anders. De konijnen van Beatrix Potter huppelen wat af in Mr Igel zijn gedachten. Ze snuffelen, ze kriebelen hem met hun snorharen, ze huppen en ze springen… “Hebbes” roept Mr Igel en slaat zijn handen om een konijn.
“Wat zijn jullie toch lekker zacht en wat hebben jullie grappige staartjes. Het lijken net plukken katoen of zijn het witte bolletjes”?

De inspiratie van de ‘Funny Bunnies’ komt van het recept ‘Turkse pide’ uit het boek Home Baked van Yvette van Boven. Dat recept verwijst naar een Turkse pizza, maar door een andere manier van aanbrengen op de bakplaat werden het bij Bregje ‘Funny Bunnies’.

Funny Bunny

  1. Roer de gist met de honing door 150ml van het water. En Laat het voor 10 minuten even zo staan.
  2.  Roer er dan de 100 gram bloem door en dek het af met een theedoek. Laat dit voor een half uurtje op een warme plaats rijzen.
  3. Meng in een beslagkom de rest van de bloem met het zout en maak in het midden een kuiltje. Giet het gistpapje erbij met het restantje water en de olijfolie. Gebruik hiervoor een spatel, anders wordt het zo’n plakboel.
  4. Wanneer het deeg egaal is, mix je het deeg met een deeghaak machinaal, zeker zo’n minuten tot een zacht en soepel deeg.
  5. Laat dit wederom een uur rijzen in met olijfolie ingevette kom.
  6. Verwarm de oven voor op de hoogste stand en lig een pizzasteen in het midden.
  7. Rol het deeg in je muis van je hand in kleine bolletjes, en rangschik deze naast elkaar op de bakplaat. Laat de bollen nog eens 30 minuten rusten.
  8. Bestrooi de Funny Bunnies met sesamzaad en bak het brood in zo’n 8 minuten gaar en bruin.
  9. Laat het brood afkoelen op een rooster.
Funny Bunny

ps. Hoe het echte recept eruit ziet, kun je vinden in het Home Baked van Yvette van Boven met als titel Turkse pide.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Rode kool salade
Volgend bericht: Mosselen met saffraan »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.