‘‘Mr Igel steekt net zijn laatste hap in zijn mond van zijn avondeten. Daarna ploft hij met een volle buik in zijn tv-stoel en gaat heerlijk onderuit zitten en bedenkt wat hij wil gaan kijken. Op zijn aanrecht staat de afwas nog op hem te wachten… Al zappend bedenkt Mr Igel dat hij nog een heerlijke dolci in zijn koelkast heeft staan. Uit zijn vieze vaat vist hij nog een redelijk schoon bordje en een vieze vork likt hij nog even snel af. Al likkebaardend snuffelt hij in de koelkast en pakt het laatste stukje cake. Met een grote klodder slagroom schuifelt hij terug naar zijn heerlijke stoel. De tv avond van Mr Igel kan beginnen. In zijn luie stoel, met zijn pootjes op een kruk en met in een hand zijn ricotta cake zapt hij met zijn andere hand naar zijn favoriete tv programma. En net op het punt als deze staat te beginnen, valt er een grote zonnestraal precies op het beeld naar binnen. Grommend staat Mr Igel op en besluit om zijn cake buiten in het late zonnetje op te eten. En die afwas? Ach die komt morgen wel.’’
Gertrude vraagt zich eigenlijk af wat het lievelingseten Mr Igel is?
En jij? Wat is jouw lievelingseten? Laat je reactie achter onderaan deze post , en wie weet raakt Mr Igel wel geïnspireerd door jou!
Citroen Ricotta Cake
- 75 gram roomboter + wat extra om het blik mee in te vetten
- 170 gram suiker
- 250 gram ricotta
- 2 citroenen, rasp en sap
- 3 eieren, gesplitst
- 175 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- Rond bakblik of cakevorm van 22 cm
Deze cake is voldoende voor 6 porties, is makkelijk om te maken én houdt er rekening dat je er zeker 2 uur mee zoet mee zal zijn
Bereidingstijd
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Vet het bakblik in met de extra boter.
- Vermeng met een spatel de boter, suiker, citroensap + rasp en het sap erdoor.
- Klop de eidooiers er een voor een door het ricotta mengsel
- Meng de bloem door het eier-ricottamengsel
- Klop het eiwit blijf in een vetvrije kom, en meng dit door het beslag. Dit zorgt voor de luchtigheid in de cake.
- Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 45 minuten mooi bruin en gaar.
Meta zegt
De citroen ricotta cake staat in de oven!
Twee suggesties: citroen en limoen wordt in het recept door elkaar gebruikt. Ik heb er maar een middenweg in gekozen, en een citroen en een limoen gebruikt. verder staat bij stap 3 de ricotta niet vermeld.
En nu maar hopen dat hij zo lekker wordt als hij er op jullie plaatjes uit ziet!
Mr Igel zegt
Ha Meta,
Dank je wel voor je reactie! En, was de cake lekker?
Oeps, het moest natuurlijk citroen zijn! Het was vast het warme weer wat me in verwarring bracht! Ik heb het recept gelukkig voor andere bakkers kunnen herstellen.
Vriendelijk bedankt!