Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Citroen ricotta cake

15 september 2020 By Uit Bregje's keuken 2 Reacties

‘‘Mr Igel steekt net zijn laatste hap in zijn mond van zijn avondeten. Daarna ploft hij met een volle buik in zijn tv-stoel en gaat heerlijk onderuit zitten en bedenkt wat hij wil gaan kijken. Op zijn aanrecht staat de afwas nog op hem te wachten… Al zappend bedenkt Mr Igel dat hij nog een heerlijke dolci in zijn koelkast heeft staan. Uit zijn vieze vaat vist hij nog een redelijk schoon bordje en een vieze vork likt hij nog even snel af. Al likkebaardend snuffelt hij in de koelkast en pakt het laatste stukje cake. Met een grote klodder slagroom schuifelt hij terug naar zijn heerlijke stoel. De tv avond van Mr Igel kan beginnen. In zijn luie stoel, met zijn pootjes op een kruk en met in een hand zijn ricotta cake zapt hij met zijn andere hand naar zijn favoriete tv programma. En net op het punt als deze staat te beginnen, valt er een grote zonnestraal precies op het beeld naar binnen. Grommend staat Mr Igel op en besluit om zijn cake buiten in het late zonnetje op te eten. En die afwas? Ach die komt morgen wel.’’

Gertrude vraagt zich eigenlijk af wat het lievelingseten Mr Igel is?

En jij? Wat is jouw lievelingseten? Laat je reactie achter onderaan deze post , en wie weet raakt Mr Igel wel geïnspireerd door jou!

Citroen Ricotta Cake

  • 75 gram roomboter + wat extra om het blik mee in te vetten
  • 170 gram suiker
  • 250 gram ricotta
  • 2 citroenen, rasp en sap
  • 3 eieren, gesplitst
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • Rond bakblik of cakevorm van 22 cm

Deze cake is voldoende voor 6 porties, is makkelijk om te maken én houdt er rekening dat je er zeker 2 uur mee zoet mee zal zijn

Bereidingstijd
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C 
  2. Vet het bakblik in met de extra boter.
  3. Vermeng met een spatel de boter, suiker, citroensap + rasp en het sap erdoor.
  4. Klop de eidooiers er een voor een door het ricotta mengsel
  5. Meng de bloem door het eier-ricottamengsel
  6. Klop het eiwit blijf in een vetvrije kom, en meng dit door het beslag. Dit zorgt voor de luchtigheid in de cake.
  7. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 45 minuten mooi bruin en gaar.
De orginele tekening van Mr Igel

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Zoetigheden

Vorig bericht: « Appeltaart met havermoutbodem
Volgend bericht: Kip met kardemomrijst »

Lees Interacties

Reacties

  1. Meta zegt

    17 september 2020 om 21:29

    De citroen ricotta cake staat in de oven!
    Twee suggesties: citroen en limoen wordt in het recept door elkaar gebruikt. Ik heb er maar een middenweg in gekozen, en een citroen en een limoen gebruikt. verder staat bij stap 3 de ricotta niet vermeld.
    En nu maar hopen dat hij zo lekker wordt als hij er op jullie plaatjes uit ziet!

    Beantwoorden
    • Mr Igel zegt

      18 september 2020 om 20:14

      Ha Meta,

      Dank je wel voor je reactie! En, was de cake lekker?
      Oeps, het moest natuurlijk citroen zijn! Het was vast het warme weer wat me in verwarring bracht! Ik heb het recept gelukkig voor andere bakkers kunnen herstellen.

      Vriendelijk bedankt!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

oktober, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X