Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Breekbrood met rode peper en kaas

19 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Breekbrood met rode peper en kaas

Het maken van een breekbrood is inmiddels bijna een routineklus en om het interessant te blijven vinden breekt nu het moment aan om wat te experimenteren met andere smaakbelevingen zoals deze variant cheese-chili. Inspiratie voor dit brood vond ik in het boek van Linda Collister ‘Bijzonder brood’ wat ik onlangs in de kringloopwinkel vond. Dus heb je zin in breekbrood met pit, dan moet je dit recept zeker eens proberen!

Ingrediënten
  • 250 gram ongebleekt wittebroodmeel
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel gedroogde rodepepervlokken
  • Versgemalen zwarte peper
  • 150 ml handwarm water
  • 3.5 gram gedroogde gist
  • 1 eetlepel olijfolie
Voor de vulling
  • 50 gram romige pittige geitenkaas
  • 50 gram Goudse kaas, grof geraspt
Voor het bestrooien
  • 15 gram geraspte kaas

Benodigdheden: ingevette springvorm van 24 cm doorsnede

Breekbrood
Bereidingswijze
  1. Meel met zout, pepervlokken en flink wat peper mengen in een grote kom en een kuiltje in het midden maken.
  2. De helft van het water in een kommetje doen, gist erboven uit strooien, roeren en in het kuiltje schenken. De rest van het water en de olie erbij schenken. Het meel geleidelijk door het vocht werken tot een behoorlijk stevig deeg ontstaat. Als het deeg plakkerig is, lepelsgewijs extra meel toevoegen. En als er kruimels op de bodem liggen voeg je er lepelsgewijs extra water bij.
  3. Op een licht met meel bestoven aanrecht het deeg 10 minuten goed kneden tot het heel glad en elastisch is. Doe het deeg terug in de kom, en dek het af met huishoudfolie, en laat het circa een uur rijzen tot het deeg verdubbeld is in volume.
  4. Sla het deeg op een met bloem bestoven aanrecht neer, en dek dit wederom af met een droge theedoek en laat het voor 5 minuten rusten.
  5. Rol het deeg uit tot een rechthoek van circa 40×26. Voor de vulling bestrooi je er de geitenkaas en geraspte kaas erover.
  6. Rol het deeg van de lange kant af in 9 plakken van gelijke dikte. Leg deze niet te dicht op elkaar in de vorm. Laat het deeg afgesloten in een plastic zak nogmaals 30 minuten rijzen totdat het in volume is verdubbeld.
  7. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  8. Bestrooi de broodjes met de geraspte kaas en bak ze circa 35 minuten totdat ze goudbruin zijn.
  9. Haal het brood uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
  10. Pas op voor hongerige egels!

Geïnspireerd? Bestel dan hier jouw exemplaar

Categorie: Brood, Gertrude kookt & Bregje bakt, Voor bij de borrel

Vorig bericht: « Kip op bed
Volgend bericht: The best autumn veg coleslaw »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.