Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Aubergine salade

8 maart 2020 By Gertrude Reageer

Dit is verreweg de lekkerste salade die ik in tijden heb gegeten. De smaak van de geroosterde aubergine is zo intens lekker, dat je ervan wilt blijven eten. Deze salade is bij uitstek geschikt als side-dish bij een Arabische maaltijd .

Ingrediënten voor 2 personen
  • 2 aubergines
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 bosje platte peterselie
  • Scheut olijfolie
  • ½ eetlepel gemberpoeder
  • ½ eetlepel komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Citroensap
Bereidingswijze
  1. Rooster de aubergines in de vlam van het
    gasfornuis. Laat de zwartgeblakerde aubergines afkoelen in een afgesloten
    plastic zak. (Zo laten de velletjes bij het pellen namelijk makkelijker los.)
  2. Pel de aubergines en verwijder de zaadlijsten.
  3. Snijd de aubergine in grove stukken.
  4. Pel en snipper de knoflook.
  5. Snijd de tomaat in stukjes.
  6. Hak de peterselie fijn.
  7. Verhit ene flinke scheut olijfolie in een
    koekenpan en bak op matig vuur de aubergine, knoflook, tomaat, peterselie,
    gember en komijn. En breng dit op smaak met peper en zout.
  8. Laat dit ongeveer voor 8 minuutjes zachtjes
    bakken.
  9. Breng op smaak met citroensap.
  10. Lauwwarm serveren.

Categorie: Beltane (zomer), Gertrude kookt & Bregje bakt, Salades Tags: De Arabische keuken

Vorig bericht: « Gnocchi met tomaten en balsamico
Volgend bericht: Échte Italiaanse tiramisu »

Lees Interacties

Huidproblemen?

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

november

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.