Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Oosterse kip met paprika en room

5 oktober 2019 By Gertrude Reageer

Oosterse kip met paprika, room en rijst

In mijn geval is het vaak zo dat ik er op vrijdag geen zin meer in heb om lang in de keuken te staan. Maar om het weekend in te luiden we toch iets lekkers op tafel willen toveren. Voila, ik heb daarvoor het ideale recept!

Ik maakte dit recept onlangs en stond niet langer dan 25 minuten in de keuken, heerlijk met een blond biertje erbij om het weekend in te luiden!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 300 gram basmati rijst
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 2 stuks rode paprika, gewassen, ontpit en in brunoise gesneden
  • 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • Sap van een ½ limoen
  • ½ rode peper, ontpit en in kleine stukjes gesneden
  • 400 gram kippendijstukjes, gesneden
  • 2 DL Kippenbouillon
  • 1.5 DL kookrooms
  • 4 eieren
  • 60 gram ongezouten cashewnoten, in stukjes gehakt
  • Olie om in te bakken
  • Peper en zout
  • Bladpeterselie, om te garneren
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst gaar zoals staat aangegeven op de verpakking.
  2. Doe een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin het sjalotje met de gember en knoflook en Spaanse peper voor enkele minuten.
  3. Voeg de kip toe en bak deze mee.
  4. Voeg de paprika en de cashewnoten toe en fruit deze ook even mee.
  5. Schenk de kookroom en de bouillon erbij in de pan en breng het aan de kook. Laat dit voor zo’n 4 minuten doorkoken.
  6. Voeg het sap van de limoen toe.
  7. Proef en breng het indien nodig op smaak met peper en zout.
  8. Bak de eieren in een andere pan.
  9. Verdeel de rijst over de borden. Schep er de romige kip op en het gebakken ei en garneer het af met de bladpeterselie.

Mocht je nu wat extra groenten willen, wok er dan Paksoi of Chinese kool bij! Smakelijk en natuurlijk een fijn weekend!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten Tags: De Oosterse keuken

Vorig bericht: « Italiaanse cantuccini
Volgend bericht: Franse spinazie gratin »

Lees Interacties

Volg wekelijks de transformatie Van Volktuin naar Voedselbos. 

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

oktober

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.