Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Nieuwjaars pudding

3 januari 2021 By Gertrude Reageer

Nieuwjaars pudding

Deze nieuwjaars pudding is een variant op de traditionele Engelse Bread & Butter pudding. Het is een geweldige manier om overgebleven brood, muffins, croissants óf natuurlijk oliebollen te hergebruiken. Je kan de pudding naar eigen smaak maken met toevoegingen van een jam, gedroogde krenten en van specerijen.  

Zo maak je in ieder geval een feestelijke en verrukkelijke start van het nieuwe jaar!  

Ingrediënten
  • Oliebollen (leftovers), in vieren gesneden.
  • 25 gram roomboter, in kleine blokjes gesneden.
  • 100 gram gedroogde abrikozen (geweld in thee of lauw water)
  • Olie om in te vetten
  • 4 DL room
  • 4 eieren
  • Flinke scheut vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Beboter het bakblik met olie. Kreukel een bakpapiertje in elkaar en bekleed een springvorm met het bakpapier.
  3. Bekleed de bodem van de springvorm in met de oliebollen. Doe het op zo’n manier dat de gehele bodem is bedekt.
  4. Verdeel de boter en de abrikozen over de oliebollen.
  5. Doe de room in een schaal en doe hier de eieren bij. Roer dit goed door elkaar tot een egale massa.
  6. Giet het eiermengsel over de oliebollen.
  7. Zet de springvorm in de oven en bak de pudding in 1.5 uur gaar.

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter), Toe & zoet

Vorig bericht: « Farfalle met pancetta
Volgend bericht: Vanille-extract »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.