Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Mini carrot cakejes

23 januari 2021 By Uit Bregje's keuken Reageer

Bij oude heer Van Stekel wordt in de vroege avond op de deur geklopt. Het duurt even voordat de oude egel bij de deur is en het slot heeft opengemaakt. Voorzichtig steekt hij zijn snuit naar buiten en tuurt de duisternis in van de avond. Pas dan ontdekt hij op zijn stoep een klein gebakje. “We hopen dat het goed met u gaat”, piepen de egels die op afstand staan. “Geniet van wat zoetigheid in deze bittere tijd” wordt er de oude heer Van Stekel toegewenst.

Ingrediënten
  • 1 x recept Yummy scrummy carrot cake
  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp, of een andere smaakmaker zoals bijvoorbeeld vanille-extract .
  • Kleine gekleurde spikkels voor de versiering
Zo ga je te werk
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Maak het beslag zoals staat beschreven bij de Yummy scrummy carrot cake.
  3. Schep het beslag in kleine cupcake bakjes.
  4. Bak de mini cakejes gaar in zo’n 30-35 minuten.
  5. Doe de satéprikker-test. (De beschrijving hiervan staat hieronder)
  6. Als de cakejes gaar zijn laat je ze afkoelen.
  7. Doe de roomkaas en de poedersuiker in een beslagkom en klop dit met een garde of met een keukenmachine luchtig. Spatel de sinaasappelrasp erdoor.
  8. Als de cakejes helemaal zijn afgekoeld, bestrijk je met een lepel de bovenkant van het cakeje met glazuur.
  9.  Versier de cakejes met de kleine gekleurde spikkels.
  10. Ziezo, de cakejes zijn klaar om te worden uitgedeeld!
Satéprikker-test

Met een satéprikker kun je op een hele handige manier checken of je cake gaar is. Pak een schone satéprikker en steek deze in de cake. Haal de satéprikker er weer uit, en als er geen nat deeg meer aan blijft kleven, en het satéstokje dus ‘schoon’ is, is de cake gaar!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter), Toe & zoet

Vorig bericht: « Risotto prei met geitenkaas
Volgend bericht: Recept for a perfect average day »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.