Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Appel havermout koeken

21 oktober 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Appel havermout koeken

Bijna dagelijks zie ik de baksels van Laura’s Bakery voorbij komen. In de meeste gevallen slik ik dit voor zoete koek maar vandaag was het anders! De titel ‘appel havermout’ koeken zette me in beweging om het recept daadwerkelijk uit te proberen! Ode aan de herfst!

Recept voor 6 grote koeken is afkomstig van Laura’s Bakery.

Ingrediënten
  • 30 gram boter
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 ei
  • 125 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • snufje zout
  • 1 appel, geschild en in kleine blokjes gesneden.
  • 1 el kaneelsuiker
appel havermout koeken
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Vermeng de boter met de kristalsuiker en basterdsuiker tot één geheel. Voeg dan het ei toe en mix het tot een egaal mengsel.
  3. Voeg daarna de bloem, bakpoeder, havermout, speculaaskruiden en de snuf zout toe. Mix dit tot een samenhangend deeg.
  4. Voeg de appel in een kom en vermeng dit met de kaneelsuiker. Voeg de appels bij het koekdeeg en vermeng het totdat ze goed verdeeld zijn.
  5. Maak zes ballen van het deeg – maak hiervoor je handen even nat – en leg de balletjes op een bakplaat met bakpapier.
  6. Druk de ballen zachtjes plat.
  7. Bak de appel – kaneel havermout koeken in 20 minuten mooi goudbruin.

Bewaar de koeken voor zo’n 3-5 dagen in een afsloten trommel!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Lughnasadh (herfst), Toe & zoet

Vorig bericht: « The best autumn veg coleslaw
Volgend bericht: Rode bieten brownies »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.