Dit jaar werd ik samen met mijn partner uitgenodigd om Sinter-kerst te vieren met wat vrienden. Iedereen zou wat lekkers mee nemen, zodat niet alles op een persoon terecht zou komen.
En dan kies ik stiekem natuurlijk datgene wat ik zelf heul lekker vind. En laat dat nu net blauwe schimmelkaas zijn….Helaas deel ik deze liefde niet met velen, vandaar dat ik naast de gorgonzola smeersel ook nog eiersalade en ham-prei salade meenam.
Ingrediënten
- 3 Stoofperen
- 150 gram roomkaas
- 50 gram mascarpone
- 150 gram gorgonzola
- Versgemalen zwarte peper
- Lente ui, in dunne ringetjes gesneden
- Stokbrood of een lekker toastje
Bereidingswijze
- Bereid de stoofperen volgens recept.
- Meng de rijpe gorgonzola met de roomkaas en mascarpone en voeg naar smaak zwarte peper toe.
- Smeer een royale lik gorgonzola crème op elk toastje en garneer met een dikke plak gestoofde peer.
- Garneer dit toastje met wat fijngesneden lente uitjes en maal er een beetje zwarte peper over.
Voor tijdens de afwas
De volgende keer als ik deze smeersel maak, kies ik of vooreen echte goede gorgonzola variant, of probeer ik het eens de roomkaas te mengen met de mascarpone variant. Het probleempje waar ik tegenop liep was dat mijnmengel niet met de hand de mengen viel. Gelukkig bewees de pureeknijper van goede dienst te zijn. Oh ja.. en vergeet ook niet de randen er eerst van dekaas af te snijden.
Kortom, een heerlijk feestelijk smeersel die feest met zich meebrengt!
Geef een reactie