Ik vind het zo af en toe super leuk om deel te zijn van een groter geheel. Dat je samen naar een gezamenlijk doel toe gaat, of allemaal hetzelfde met ieders eigen beleving meemaakt. Zo deden we dus ook dit jaar weer mee met het landelijk initiatief ‘Muziek bij de buren’. Mijn partner zit in een band, en met het openstellen van onze huiskamer, konden we er beiden ons ei in kwijt. Ik had dus een vrijbrief om dingen ‘extra’ gezellig te maken. Als klein, maar noemenswaardig, onderdeel maakte ik net zoals vorig jaar glühwein. Met als verschil dat ik hem dit jaar zelf maakte, in plaats van uit een kant-en-klaar fles. Die van vorig jaar leek alleen qua geur op glühwein, maar de echte smaak was verdoezeld met suiker.
Hierbij geef ik graag het recept door hoe ik de glühwein serveerde. Met maar een klein beetje suiker…
Ingrediënten voor 45 kopjes glühwein
- 4.5 Liter rode wijn (ik gebruikte gewoon de kartonnen-verpakking wijn )
- 3 perssinaasappels, gewassen
- 27 kruidnagels
- 2 steranijsjes
- 2 kanaalstokken
- 70 gram bruine basterd suiker
Bereidingswijze
- Giet de wijn in een pan. (Gebruik hiervoor geen emaillen
pan) - Verwijder de kapjes van de sinaasappel en snijd de
sinaasappel in parten van drie. - Prik in elk partje 3 kruidnagels.
- Voeg de overige ingrediënten toe.
- Verwarm op laag vuur de glühwein. Let op het mag
niet koken! - Proeven en warm uitserveren!
Deze video impressie gemaakt door een bezoekster.
Leuke band? Het was jazz-pop trio Babi Liempa, helaas was dit optreden hun laatste concert.
Oh ja! Wij hadden de hele flat uitgenodigd. Twee buren ook kwamen luisteren, en een daarvan, onze nieuwe beneden buurvrouw bracht zelf eerder die ochtend een cake. Dat was mijn hoogtepunt!
Bedankt team Bergen op Zoom voor het organiseren voor deze super leuke herinnering!
Geef een reactie