Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Risotto prei met geitenkaas

18 januari 2021 By Gertrude Reageer

Prei Risotto recept

Ik ben een groot liefhebber van risotto’s! Eigenlijk omdat een risotto feestelijk, vullend, lekker en makkelijk te bereiden is. Zo hoef je echt niet mega veel ingrediënten in huis te halen, voor toch echt een stukje Italië in je maag! Daarnaast is de risotto rijst (Arborio) die je voor dit gerecht nodig hebt tegenwoordig in elke supermarkt verkrijgbaar! Dus, geen excuus meer!

Geen zin in deze prei risotto? Probeer dan eens de aubergine risotto of courgette risotto , brandnetel risotto of risotto met pompoen en eekhoorntjesbrood . Risotto’s zijn altijd lekker!

Ingrediënten voor 4 personen
  • 25 gram roomboter
  • 1 prei, alleen wit, in dunne plakjes
  • 1/2 venkel
  • 1 groentebouillontablet plus 1,5 L water
  • Snuf salie
  • 350 gram risotto rijst
  • 1 eetlepel Crème fraîche
  • Zout en peper
  • Zachte geitenkaas
  • Rucola sla
  • Parmezaan, vers geraspt
  • Eetlepel kappertjes
Bereidingswijze
  1. Smelt de boter in een pan, voeg de prei en venkel toe en bak ze 5 minuten; roer af en toe.
  2. Giet er 1 eetlepel water bij en laat ze 5 minuten pruttelen; voeg zo nodig meer water toe.
  3. Roer de rijst door de groenten. Voeg het bouillontablet en salie toe. En doe er een beetje water bij en roer totdat het vocht is opgenomen. Ga op die manier door en blijft roeren totdat de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt 18-20 minuten.
  4. Roer de crème fraîche door de gare rijst, voeg zout en peper naar smaak toe en dien het gerecht op met Parmezaan, geitenkaas en rucola en kappertjes!
  5. Buon appetito!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt Tags: De Italiaanse keuken, Vegetarisch

Vorig bericht: « Kruim
Volgend bericht: Mini carrot cakejes »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.