Ik ben een groot liefhebber van risotto’s! Eigenlijk omdat een risotto feestelijk, vullend, lekker en makkelijk te bereiden is. Zo hoef je echt niet mega veel ingrediënten in huis te halen, voor toch echt een stukje Italië in je maag! Daarnaast is de risotto rijst (Arborio) die je voor dit gerecht nodig hebt tegenwoordig in elke supermarkt verkrijgbaar! Dus, geen excuus meer!
Geen zin in deze prei risotto? Probeer dan eens de aubergine risotto of courgette risotto , brandnetel risotto of risotto met pompoen en eekhoorntjesbrood . Risotto’s zijn altijd lekker!
Ingrediënten voor 4 personen
- 25 gram roomboter
- 1 prei, alleen wit, in dunne plakjes
- 1/2 venkel
- 1 groentebouillontablet plus 1,5 L water
- Snuf salie
- 350 gram risotto rijst
- 1 eetlepel Crème fraîche
- Zout en peper
- Zachte geitenkaas
- Rucola sla
- Parmezaan, vers geraspt
- Eetlepel kappertjes
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een pan, voeg de prei en venkel toe en bak ze 5 minuten; roer af en toe.
- Giet er 1 eetlepel water bij en laat ze 5 minuten pruttelen; voeg zo nodig meer water toe.
- Roer de rijst door de groenten. Voeg het bouillontablet en salie toe. En doe er een beetje water bij en roer totdat het vocht is opgenomen. Ga op die manier door en blijft roeren totdat de rijst beetgaar is geworden. Dat duurt 18-20 minuten.
- Roer de crème fraîche door de gare rijst, voeg zout en peper naar smaak toe en dien het gerecht op met Parmezaan, geitenkaas en rucola en kappertjes!
- Buon appetito!
Geef een reactie