Strooi je deze kruim over je gerechten, dan krik je het gerecht op naar een hoger niveau. Kruim, zoals de naam al zegt, zorgt voor die heerlijke crunchy bite. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is oud brood, een teen knoflook en wat zout. Easy peasy!
Maak met kruim de venkelsoep of Spaghetti con la mollica nóg lekkerder!
Ingrediënten
- Oud brood
- 1 teen knoflook, gepeld
- Drup olie
- Snuf zout
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Verzamel al het oude brood en breek het in kleine stukjes.
- Druppel, met je duim op de opening, wat olijfolie over het brood.
- Zet het brood voor 30 minuten in de oven.
- Als het uit de oven komt moet het kruim echt droog zijn, is het nog wat zacht zet je het voor 10 minuutjes terug.
- Maal het droge brood met een teen knoflook en een flinke snuf zout in de keukenmachine fijn.
- Zet een bakpan op het vuur met wat olijfolie, voeg het kruim toe en bak het onder voortdurend roeren, goudbruin.
- Laat het afkoelen en bewaar de kruim in een gezellige bak!
Geef een reactie