In Italië staan alle zintuigen op scherp! Kijken, proeven en vooral genieten van de eenvoudige maar o zo smaakvolle gerechten. Zo lunchten wij afgelopen zomer in Piemonte bij Ristorante Da Neta in Montechiaro d’Acqui. Hier was het goed toeven en vertrokken met inspiratie naar Nederland… Thuis maakte ik zelf pasta en hing de spaghetti te…
RECEPTEN
Italiaanse salade met prosciutto
De taalles van Mr Igel gaat gewoon verder en met zijn blauwe Piaggio rijdt Mr Igel door het mooie Italiaanse landschap. Vandaag heeft hij prosciutto en wijn in zijn laadruimte want deze salade is het lekkerste met een goed glas wijn! Italiaanse salade Wij eten graag verschillende salades bij onze maaltijden. Ook in deze salade…
Italiaanse salade met Coppa
In het kleine restaurantje van Mr Igel staat vandaag iets nieuws op de kaart. Italiaanse woorden zijn her en der te vinden tussen de gerechten die hij serveert aan zijn gezellig gedekte tafel. Echt smakelijk zijn ze nog niet, maar het begin is er vindt hijzelf. Maar met een hapje salade proeft hij een vleug…
Pizza Stromboli
‘Gelukkig blaast de vulkaan vandaag een vriendelijke rookpluim omhoog en bakt Mr Igel zijn aubergines op hoog vuur zwartgeblakerd maar gaar en precies zoals ze moeten zijn voor pizza Stromboli’. Wat heb je nodig? 1 bol vers Napolitaans pizzadeeg Aubergine 1 blik pomodorini (kerstomaatjes bv van La Molisana) Provolone kaas Parmezaanse kaas Tomatensaus van gepelde…
Een zomerse chocoladecake
La dolce vita! Doe het rustig aan en geniet deze zomer van chocoladecake en een glaasje gekoelde limoncello in kleurrijke keramieken glaasjes. Geïnspireerd door het kleurrijke boek van de Zilveren Lepel Napels en de Amalfi kust. Mr Igel vertelt hoe je deze cake kunt maken: Torta caprese alle noci Wat heb je nodig? 200 gram…
Pompoenbrood uit Puglia
“In een donker en koel hoekje vindt Mr Igel nog een mooie pompoen en langer wachten om de pompoen op te eten kan bijna niet meer. Mr Igel gaat in alle haast opzoek naar een smakelijk en verrassend recept want van alle winterse gevulde soepen had hij zijn buik al aardig vol. Na wat gesnuffel…
Kip met rozemarijn en druiven
Ingrediënten Een flinke tak verse rozemarijn, heel fijn gehakt Per persoon een kippenbout 2 tenen knoflook, geplet 250 gram zoete blauwe pitloze druiven Olijfolie Peper & zout 125 gram polenta 80 gram geraspte Parmezaanse kaas Bereiden Verwarm in een pan de olijfolie op middelhoog vuur en voeg de rozemarijn toe en leg de kip op…