Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Italiaans feest onder de kast

26 november 2018 By Uit Bregje's keuken 1 Reactie

Italiaans feest onder de kast

Omdat het buiten steeds kouder wordt en de dagen steeds korter en donkerder worden, kreeg mr Igel opeens enorme zin in zomer. Zomer met haar warmte en lange lichte dagen, verzuchtte mr Igel. En om dit verlangen in zijn huisje te halen, bakte hij Italiaanse grissini. Nu nog iemand om samen mee te knabbelen… daarom nodigde mr Igel zijn vriend huisspin Nansi uit voor een gezellige zomeravond en samen genoten ze van knapperige grissini en van de meegebrachte bubbelwijnen van Nansi. Al knabbelend, bubbelend, pratend en lachend vergaten de twee vrienden helemaal de tijd. Toen mr Igel nog een keer het glas van Nansi wilde bijschenken, vielen de twee laatste druppels in het glas en keek mr Igel beteuterd naar de lege flessen die overal om hem heen lagen. De zon was in het glas gezakt en het werd tijd om te gaan slapen. Slapen… als de vrienden nog wel op hun pootjes kunnen staan en de weg naar hun holletje weten te vinden…

Recept afkomstig van Antoinette Koops  uit haar boek Mangiamo!

Ingrediënten voor 20 a 24 grissini’s
  • 400 gram bloem
  • 125 bruiswater op kamertemperatuur
  • 1 zakje droge gist a 7 gram
  • 1 theelepel suiker
  • 40 ml olijfolie, plus wat extra om te bestrijken
  • 1 ½ theelepel zout

Smaakmakers:

Sesamzaad, maanzaad, fijngehakte rozemarijn, gedroogde oregano, chilivlokken, zoutvlokken

Grissini
Zo maak je de grissini’s
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Los de gist en suiker op in 100ml bruiswater.
  3. Laat het papje een paar minuten rusten.
  4. Zeef de bloem boven een kom, maak een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel. Voeg nog een scheut van de bruiswater toe plus de olijfolie. Kneed dit goed.
  5. Voeg nu het zout en de rest van het bruiswater toe. Kneed een paar minuten tot een mooi egaal deeg.
  6. Laat in een afgedekte kom op een warme, tochtvrije plek het deeg rijzen en verdubbelen in ongeveer 1 uur.
  7. Haal steeds een plukje (formaat ongepelde walnoot) van het deeg en rol/trek er een lange stengel van.
  8. Verdeel over 2 met bakpapier bedekte bakplaten.
  9. Kwast in met olijfolie en bestrooi met de smaakmakers naar keuze. Niet allemaal tegelijk, maar een combinatie van zout doet het altijd goed. En ja, de helft gaat er onvermijdelijk naast.
  10. Laat het nog een kwartiertje rijzen. Bak in de oven gaar en lichtbruin in ongeveer 20 minuten.
  11. In een luchtdichte trommel bewaren.

Grissini’s zijn super lekker bij  pesto! 

Categorie: Voor bij de borrel

Vorig bericht: « Anti-griep woksaus
Volgend bericht: Kruidenboter »

Lees Interacties

Reacties

  1. Antoinette Coops zegt

    26 november 2018 om 10:04

    Ah leuk, grazie e saluti uit Verona!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

oktober

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Wekelijkse tuinupdate (via Substack)

Schrijf je in voor Gertrude in de Tuin en ontvang verhalen, tips en magie uit de tuin.

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Schrijf je nu en..

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.