Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Zoete aardappel ovenschotel

15 januari 2021 By Gertrude Reageer

Zoete aardappel ovenschotel


Dit recept is er zo eentje; eenmaal gemaakt, komt hij hoogstwaarschijnlijk veel vaker op het menu! Het is makkelijk om te maken, vegetarisch en bovenal heel gezond! Smakelijk!

ps. Nog lekkerder met naanbrood, en hummus!


Ingrediënten voor 2 personen
  • 1 grote zoete aardappel, geschild
  • 3 rode uien, gepeld en in zessen gesneden
  • 1 Spaanse peper, ontpit en in dunne ringetjes gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 1 peer, geschild en in blokjes gesneden
  • 6 gedroogde vijgen, geweld en daarna gehalveerd
  • Klein handje walnoten
  • 1 tl zout
  • Peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Snijd de zoete aardappel in niet al te grote, gelijkmatige stukken.
  3. Voeg de aardappel, met de Spaanse peper en de ui in een ovenschaal.
  4. Doe de olie met de peper en zout in een kommetje en verdeel dit oven het mengsel. Zorg dat alles lekker goed onder de olie staat.
  5. Zet de ovenschaal voor 35 minuten in de oven.
  6. In de tussentijd vermeng je de balsamicoazijn met de suiker in een pannetje en verwarm je dit totdat de suiker is opgelost. Zet het vuur uit en je zult merken dat de substantie wat stroperig is geworden. Dit is de bedoeling.
  7. Verkruimel de geitenkaas in gelijke stukjes in een bakje.
  8. Zodra de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven, en verdeel je daar de vijgen, peer, walnoten en de geitenkaas over.
  9. Dresseer het geheel met de balsamicoazijn.
  10. Smullen!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Lughnasadh (herfst), Samhain (winter) Tags: Vegetarisch

Vorig bericht: « Spaghetti con la mollica
Volgend bericht: Kruim »

Lees Interacties

Huidproblemen?


Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram
  • Substack

Wekelijkse tuinupdate

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Mattemburgh Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten

december

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


 

 

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Ontvang wekelijks een tuinupdate

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.