Bereidingstijd: ca. 1,5 uur
Aantal broodjes: 4
Al tijden zocht ik naar een geschikt recept voor flatbread dus echt platbrood wat niet zo snel zou scheuren of uitdrogen na het bakken. Het voordeel van dit brood is dat je het zo in de koekenpan kunt bakken en het soepel houdt in een theedoek. Inmiddels is dit een beproefd recept geworden bij de roti!
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 30 ml melk
- 15 ml zonnebloemolie
- 85 ml lauwwarm water
- 1 ei
- 3,5 gram droge gist
- 0,5 tl zout
Zo maak je de flatbreads
- Weeg alle ingrediënten af.
- Doe de gist bij het water en laat dit even staan totdat ze ziet dat de gist gaat werken.
- Vermeng het gistwater met de rest van de ingrediënten en kneed dit tot een soepel deeg.
- Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige doek een uur rijzen.
- Verwarm een koekenpan voor op laag vuur.
- Verdeel het deeg in 4 porties en rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit ter grootte van de koekenpan.
- Bak het deeg op laag vuur op de ene kant tot het deeg begint op te bollen en lichtbruin wordt.
- Draai het deeg om en bak de andere kant ook goudbruin.
- Leg het flatbread tot gebruik tussen theedoeken zodat ze zacht blijven.
- Aan tafel!
Geef een reactie