Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Flatbread

21 augustus 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Flatbread

Bereidingstijd: ca. 1,5 uur
Aantal broodjes: 4

Al tijden zocht ik naar een geschikt recept voor flatbread dus echt platbrood wat niet zo snel zou scheuren of uitdrogen na het bakken. Het voordeel van dit brood is dat je het zo in de koekenpan kunt bakken en het soepel houdt in een theedoek. Inmiddels is dit een beproefd recept geworden bij de roti!

Ingrediënten
  • 250 gram bloem
  • 30 ml melk
  • 15 ml zonnebloemolie
  • 85 ml lauwwarm water
  • 1 ei
  • 3,5 gram droge gist
  • 0,5 tl zout
Flatbread
Zo maak je de flatbreads
  1. Weeg alle ingrediënten af.
  2. Doe de gist bij het water en laat dit even staan totdat ze ziet dat de gist gaat werken.
  3. Vermeng het gistwater met de rest van de ingrediënten en kneed dit tot een soepel deeg.
  4. Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige doek een uur rijzen.
  5. Verwarm een koekenpan voor op laag vuur.
  6. Verdeel het deeg in 4 porties en rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit ter grootte van de koekenpan.
  7. Bak het deeg op laag vuur op de ene kant tot het deeg begint op te bollen en lichtbruin wordt.
  8. Draai het deeg om en bak de andere kant ook goudbruin.
  9. Leg het flatbread tot gebruik tussen theedoeken zodat ze zacht blijven.
  10. Aan tafel!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt

Vorig bericht: « Korenbloem zout
Volgend bericht: Amerikaanse appel en abrikozen cake »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.