Aan onze appelboom hingen twee rood blozende en door de zon opgewarmde appels… dus driftig opzoek gegaan naar een lekker recept. Deze vond ik in het kookboek van Mary Berry.Ik kon het mooi combineren met home-made abrikozenjam die nog in de koelkast stond… Alleen de slagroom moet je er nog bij denken…
Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 225 gram basterdsuiker
- 2 eieren
- ½ theelepel amandel extract
- 150 gram gesmolten boter
- 225 gram appels, geschil, geboord en gekookt
- 100 gram gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- 25 gram amandelschaafsel
- 2 eetlepels abrikozenjam (optioneel)
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Vet het bakblik in met boter of bakpapier.
- Weeg de bloem, bakpoeder en suiker af. Vermeng dit met de eieren, het amandelextract en de gesmolten boter in een grote mengkom.
- Kneed voor ongeveer 1 minuut en voeg dan de appels en abrikozen toe en vermeng deze voorzichtig met een spatel.
- Schep het deeg voorzichtig in het bakblik, en bestrooi de bovenkant met amandelschaafsel.
- Bak de cake voor 1 – 1.5 uur af, totdat deze goudbruin en gaar is.
- Laat de cake afkoelen en verwijder het voorzichtig uit het bakblik.
- Besmeer met een lepel de abrikozenjam op de bovenkant.
- Aan tafel!
Geef een reactie