Zoeken op ingrediënt, kruid of recept

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Volbord

waar creativiteit het enige recept is

  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Gov
  • Leegbord illustratief ontwerp
  • Uit Gertrude’s tuin
  • over Volbord
    • Samenwerken

Kannibalen festijn

24 december 2018 By Uit Bregje's keuken Reageer

Kanibalen festijn

Iets landt met een zachte plof op de rand van het bed van Mr Igel. Een grote zwarte hoed komt al draaiend tot stilstand. Met een ruk opent Mr Igel zijn bruine ogen: “droom ik of is dit werkelijkheid”? In de verte hoort Mr Igel een trompet schallen. “Kerst, ik hoor Kerst aankomen”! roept Mr Igel. Vanuit de warme oven stijgen versgebakken kerststerren op en knappen als zeepbellen boven het hoofd van Mr Igel uit elkaar. “Ik proef dat Kerst eraan komt” lacht Mr Igel likkebaardend van de gouden sterrenstof. Vlugt wipt Mr Igel uit bed en vol verbazing ziet hij zijn vrienden druk in de weer in zijn feestelijk versierde keuken. “Fijne Kerst, Mr Igel” en uit de grote zwarte hoed wipt een klein bruin konijntje…

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
  • 4 konijnenpoten
  • Peper en zout
  • Flesje donker bier
  • Scheutje azijn
  • Bloem
  • 1 grote ui, gepeld en halveert
  • 1 sjalot, gepeld en halveert
  • 1 teentje knoflook, gepeld en gekneusd
  • Takje tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 gekneusde jeneverbessen
  • 100 gram spekblokjes
  • 50 gram roomboter
ZO BEREID JE het kanibalen festijn
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Wrijf de konijnpoten in met peper en zout.
  3. Marineer het konijn voor tenminste 12 uur in het bier, azijn, sjalot, knoflook, ui, royaal tijm, laurier en de jeneverbessen.
  4. Droog de stukken af met keukenpapier en haal ze door de bloem.
  5. Bak het spek uit in de helft van de boter.
  6. Braad samen met het spek het konijn snel aan alle kanten bruin.
  7. Voeg de ongezeefde marinade toe met wat warm water en laat dit voor een uurtje sudderen.
  8. Serveer het konijn met het stoofvocht.

Serveer stoofpeertjes, aardappelpuree en spruitjes bij dit festijn!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Hoofdgerechten, Voor op de feesttafel

Vorig bericht: « De smaak van Parijs
Volgend bericht: Mr. Igel’s kerstspecial »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Current Month

december, 2023

Categorieën

Uit Gertrude’s tuin

Gov

Gertrude kookt & Bregje bakt – Siciliaans

Gertrude kookt & Bregje bakt

Bregje bakt & Gertrude kookt

Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met ons op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

© 2023 Volbord

X