Wat kan er nou op tegen een op hout gestookte pizza uit eigen achtertuin? Niets toch? Inmiddels hebben wij allebei (Bregje & Gertrude) zo’n pizza-oven. Bregje ging voor en nu ik Bregje’s oude pizza oven heb gekregen doe ik ook mee!
En we hopen met deze blog natuurlijke jouw ook enthousiast te krijgen!
Welke oven dan?
Ook als is pizza-bakken misschien nog niet zo populair als barbecueën, toch zijn inmiddels best veel ovens op de markt.
Ben je een starter op het gebied van pizza’s bakken, overweeg dan de pizza oven die Gertrude van Bregje heeft gekregen. Voor minder dan €200,00 heb je echt een leuke kleine pizza-oven waar je echt veel plezier van kunt hebben!
Ga je voor het echte professionele werk, overweeg dan een Alfa Moderno 3 waar de warmte echt goed in blijft voor het beste pizza resultaat!
Wat heb je nodig om pizza’s te bakken?
- Hout, om je oven op te stoken
- Een pizzaschep, heb je die niet gebruik dan een platte grote houten lepel
- Plank en deegroller, om je deeg uit te rollen
- 1 x recept pizzadeeg
- Tomatensaus, 1 blik gepelde tomaten met een knoflook gestaafd
- Pizza toppings
Bregje’s home-baked pizza’s
Twee recepten
Pizza Bianca = Gorgonzola met verse rozemarijn en afgemaakt met olijfolie en zeezout.
Pizza Margherita = Tomatensaus, basilicum en mozzarella.
Hoe dan Bregje?
Stook de oven op tot zo’n 350 graden. Dat duurt ongeveer zo’n 45 minuten. Op die temperatuur is de oven goed heet! Wij hebben een Maximus oven gekocht die snel op temperatuur is in tegenstelling tot de traditionele stenen ovens want deze oven is van RVS en goed geïsoleerd. Dus gegarandeerd uren bakplezier ?
Bregje
Gertrude’s baksels
Wij zussen zijn dus grote fan van dit hele kleine stukje Italië in de achtertuin. Mochten er vragen zijn, laat je horen!
Bon appetit!
Geef een reactie