Als je dit groente gerecht eenmaal in de oven hebt gezet, word de geur zo verrukkelijk dat je je meteen waant in de Arabische sferen! Het gerecht is super makkelijk om te maken, en is goed te combineren met een tajine óf ander kip-rijst gerecht. Eenmaal geproefd, durf ik te wedden dat dit je verkocht zult zijn! Een toppertje dus!
Ingrediënten voor 2 personen
- Ingrediënten
- ½ flespompoen
- 2 rode uien
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel zout
- 3 eetlepels tahin (dit is sesampasta en is te koop bij de Turkse supermarkt)
- Citroensap van een halve citroen
- 1 knoflook, gepeld en geperst
- 1 eetlepel Za’atar (dit is een kruidenmengsel en is te koop bij de Turkse supermarkt)
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Halveer de pompoen, (je kan gerust de schil eraan laten) verwijder de zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes. (op de foto kan je de grootte zien). Doe de pompoen in een ovenschaal.
- Pel de ui en snijd de ui in zessen, en voeg deze toe bij de pompoen.
- Voeg de olijfolie toe aan de pompoen en ui en samen met de ½ theelepel zout en peper en hussel het zo door elkaar dat overal een laagje olie zit.
- Doe dit in de oven voor 40 – 50 minuten totdat de pompoen begint te kleuren.
- Doe in de tussentijd de tahin in een schaaltje, en voeg het citroensap en de knoflook toe. Leng dit aan met water totdat er een wat waterige witte saus ontstaat. Breng deze saus op smaak met peper en zout.
- Haal de pompoen uit de oven, en overgiet het met het tahin-sausje.
- Tot slot sprenkel de za’ater over de schotel uit.
- Jum, jum, jum…
Geef een reactie