Soms blijven kookboeken dicht en vergeet ik wat mij eerder motiveerde om het boek aan te schaffen… Gelukkig vond ik dit super makkelijke toetje achterin het boek van Matt Preston; wat een grap om in de magnetron een toetje klaar te maken!
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram kristalsuiker plus wat extra voor het bestrooien van de schaaltjes
- 2 eieren
- 100 gram gesmolten boter
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- Slagroom, voor erbij
- 175 gram rood fruit (frambozen, bosbessen, aardbeien…)
- 50 gram fijne fijne kristalsuiker
Bereidingswijze
- Klop de suiker en eieren door elkaar.
- Klop de gesmolten boter erdoor.
- Klop het bakmeel door het mengsel.
- Beboter zes schaaltjes en bestrooi ze licht met suiker. Vul ze voor de helft met beslag. Wikkel de schaaltjes los in magnetronfolie zodat de warme lucht niet kan ontsnappen.
- Verhit elk schaaltje 40 seconde in de magnetron op vol vermogen.
- Gebruik het eerste schaaltje als testexemplaar en pas de tijd en het vermogen van de magnetron aan het resultaat aan.
- Verhit het rode fruit en suiker in een steelpannetje op hoog vuur. Roer ongeveer 40 seconde, tot de compote borrelt en stroperig is.
- Stort elk cakeje op een bord, scheper een kwart van het fruit en wat slagroom op.
Geef een reactie