Afgelopen weekend was ik in Yalla Yalla Foodbar in Den Bosch. Daar werd ik zo verrast door de heerlijke gerechten vanuit het Midden-Oosten dat ik tegen mijn partner zei: volgende week ga ik in de bieb om te kijken of ze daar een kookboek hebben met Arabische gerechten. Bleek dat de eigenaresse, Jinan Seleh haar eigen kookboek al had!
Heel lief, mijn partner zij kocht een exemplaar voor me, en liet dit zelfs signeren! En daarom stond er de volgende wederom een Arabische maaltijd op tafel. En wel Shorbet Adas, linzensoep. Ik heb het recept wat in het kookboek enigszins vertaald van kopjes naar grammen en deciliters.
Bereidingstijd: 40 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 1 eetl. olijfolie
- 2 uien, gepeld en gesnipperd
- 300 gram rode linzen, gewassen met warm water
- Sap van 1 citroen
- 1 tl gemalen komijn
- 1.5 L water
- 1 blokje groentebouillon
- Peper en zout
- Verse koriander
Zo maak je de soep
- Verwarm in een pan met dikke bodem de olijfolie en fruit daarin de ui totdat hij glazig is.
- Voeg de gewassen linzen toe en bak deze een minuutje mee.
- Zet het vuur zacht en voeg de komijnpoeder en blus dit af met het citroensap.
- Voeg het water toe met het bouillonblokje. Breng dit langzaam aan de kook en laat dit 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
- Pureer met een staafmixer de soep glad, en breng de soep weer langzaam aan de kook, en laat de soep nogmaals 20 minuutjes zachtjes koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Yalla yalla!
Geef een reactie