Zoeken op onderwerp, recept of tag

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Volbord

De overvolle verzameling van Gertrude

  • Grafische vormgeving & illustraties
  • Gertrude in de tuin
    • De Gertrudes Tuin
  • Gertrude kookt & Bregje bakt
  • Winkel
  • over

Stoofpeertjes

11 oktober 2018 By Gertrude 2 Reacties

stoofpeertjes

Toen ik de stoofpeertjes aan het klaarmaken was, pruttelde er tegelijkertijd een pannetje Chai thee op het vuur. Toen de Chai na 20 minuutjes klaar was besloot ik in een opwelling een scheutje Chai bij de stoofpeertjes te gieten. Het bleek een verrassende kruidige toevoeging, vandaar dat ik het er optioneel bij de ingrediënten heb gezet.

  • 14 Gieser Wildeman stoofperen, geschild
  • 5 DL rode wijn
  • 1 kaneelpijpje
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • 75 gram suiker
  • 1 reep schil van een sinaasappel
  • 1 DL Chai thee, optioneel
Stoofpeertjes
Bereidingswijze:
  1. Doe peertjes met hun steeltjes naar boven in een pan met dikke bodem.
  2. Voeg alle ingrediënten toe bij de peertjes behalve de Chai thee.
  3. Laat de peertjes met gesloten deksel ten minste voor 40 minuutjes heel zachtjes stoven op laag vuur.
  4. Voeg op het laatst de Chai thee erbij.
  5. Stoofpeertjes kunnen zowel warm als koud worden geserveerd, en zijn het allerlekkerst de dag erna!

Oh wacht!

Bewaar het kookvocht voor bijvoorbeeld een stoofsapje, of om te gebruiken als sausje (even afbinden met maïzena) bij een bolletje vanille ijs!

Categorie: Gertrude kookt & Bregje bakt, Samhain (winter) Tags: Koken met de Ecostoof

Vorig bericht: « Toetje uit de magnetron!
Volgend bericht: Sapje stoof »

Lees Interacties

Reacties

  1. t_weissenbach zegt

    19 oktober 2018 om 16:23

    Ik geniet ervan.

    Beantwoorden
    • Gertrude zegt

      19 oktober 2018 om 19:13

      Dank je wel! Heb je ze al gemaakt?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Categorieën

  • E-mail
  • Instagram

Tags

Alchemie Brood De Arabische keuken De Franse keuken De Italiaanse keuken De Mexicaanse keuken De Oosterse keuken De tuin op tafel Kerst Koken met de Ecostoof Krachtkaart Medicijnwiel Pizza Sinterklaas Spiritualiteit Vegetarisch Verjaardag Wereldgerechten
Current Month
Current Month

augustus

No Events

Volbord =

 

Bregje bakt & Gertrude kookt


Auteursrechten

Overnemen van recepten voor niet-commerciële websites is toegestaan, mits met bronvermelding en plaatsing van een link naar het betreffende artikel op onze weblog. Commerciële websites dienen vooraf contact met mij op te nemen. Foto’s en illustraties   mogen niet worden overgenomen!

Footer

Contact

Gertrude@volbord.nl
06-13618247
KVK: 56220847

Current Month

© 2025 Volbord | Site by Volbord

X
Wij maken gebruik van cookies en soortgelijke technologieën om jouw ervaring op onze website te verbeteren, advertenties te personaliseren en analyses uit te voeren. Door onze website te blijven gebruiken, stem je in met het gebruik van cookies.