Toen ik de stoofpeertjes aan het klaarmaken was, pruttelde er tegelijkertijd een pannetje Chai thee op het vuur. Toen de Chai na 20 minuutjes klaar was besloot ik in een opwelling een scheutje Chai bij de stoofpeertjes te gieten. Het bleek een verrassende kruidige toevoeging, vandaar dat ik het er optioneel bij de ingrediënten heb gezet.
- 14 Gieser Wildeman stoofperen, geschild
- 5 DL rode wijn
- 1 kaneelpijpje
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 laurierblad
- 75 gram suiker
- 1 reep schil van een sinaasappel
- 1 DL Chai thee, optioneel
Bereidingswijze:
- Doe peertjes met hun steeltjes naar boven in een pan met dikke bodem.
- Voeg alle ingrediënten toe bij de peertjes behalve de Chai thee.
- Laat de peertjes met gesloten deksel ten minste voor 40 minuutjes heel zachtjes stoven op laag vuur.
- Voeg op het laatst de Chai thee erbij.
- Stoofpeertjes kunnen zowel warm als koud worden geserveerd, en zijn het allerlekkerst de dag erna!
Oh wacht!
Bewaar het kookvocht voor bijvoorbeeld een stoofsapje, of om te gebruiken als sausje (even afbinden met maïzena) bij een bolletje vanille ijs!
t_weissenbach zegt
Ik geniet ervan.
Gertrude zegt
Dank je wel! Heb je ze al gemaakt?