Als sinds ik me kan herinneren maakte onze moeder deze heerlijk spread als er wat te vieren viel. Dus ook tijdens kerst, toen de hele familie er was. Een goede reden om het recept te vragen om zo deze herinnering hier in ons online receptenboek te bewaren om zo misschien wel te kunnen doorgeven en er anderen ook mee te verrassen. Een stiekem godsgeschenk!
Ingrediënten
- 50 gram ongezouten roomboter
- ½ teen knoflook, gepeld
- 100 gram magere spekblokjes
- 2 bosuitjes, in dunne ringetjes gesneden
- 200 gram verse roomkaas
- 2 eetlepels zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt
- Versgemalen peper
- 12 sneetjes stokbrood of toastjes
Zo ga je te werk
- Bak de spekblokjes in een droge pan op middelmatig vuur uit. Als de spekblokjes bruin en knapperig haal je de spek uit de pan en zeef je ze. Op wat keukenpapier laat je het spek nog wat extra uitlekken.
- Doe de roomboter, roomkaas, tomaten, het spek in de keukenmachine en maal dit heel kort tot een egaal mengsel.
- Voeg met een spatel de bosui, en de peper erdoor.
- Bestrijk de toastjes met het roomkaasmengsel en bestrooi ze met het groen van de bosui.
Geef een reactie